Política

El govern espanyol vol restablir relació amb el de la Generalitat abans de l’estiu

L’executiu de Pedro Sánchez abordarà al Consell de Ministres d’aquest divendres els passos a seguir per fer possible la reunió en breu amb el president de la Generalitat

La normalització de les relacions entre les dues administracions és una de les prioritats del nou govern socialista

La restitució i normalització de les relacions entre el govern espanyol i la Generalitat és una de les prioritats del nou executiu de Pedro Sánchez. Aquest divendres el Consell de Ministres preveu explorar els passos que cal fer per a fer possible un acostament que permeti rebaixar la tensió dels últims mesos.

Així ho apunten fonts de l’executiu socialista, que assenyalen que l’objectiu és que el nou marc de relacions sigui una realitat ja abans de l’estiu, amb una possible reunió entre el president de la Generalitat, Joaquim Torra, i el mateix Pedro Sánchez.

La qüestió catalana ha quedat en mans de la ministra de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, però fonts del seu propi entorn apunten que aquesta és una qüestió que “transcendeix” aquest departament i implica el president i el conjunt de l’executiu.

Tot plegat s’abordarà en aquesta primera reunió del Consell de Ministres que tindrà lloc divendres a La Moncloa, on s’analitzarà si es fa el pas i és el mateix Pedro Sánchez –o Meritxell Batet– qui truca al president de la Generalitat o bé si cal esperar que sigui Torra qui estableixi el contacte i demana la reunió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia