Política

Huerta dimiteix

El ministre de Cultura plega per no perjudicar el projecte de Sánchez després de la polèmica per haver defraudat més de 200.000 euros a Hisenda

Defensa la seva innocència i assegura que no va ser condemnat per frau fiscal sinó que va pagar una multa en perdre un recurs que ell mateix havia posat

Primera crisi de govern de Pedro Sánchez. El ministre de Cultura i Esports, Màxim Huerta, ha presentat aquest dimecres la seva dimissió només una setmana després de prendre possessió del càrrec.

El ministre ha comparegut davant els mitjans a les set de la tarda a la seu del departament per donar explicacions sobre la polèmica desencadenada en haver-se fet públic que havia estat sancionat amb 366.000 euros per haver defraudat 218.000 euros a Hisenda entre el 2006 i el 2008.

Huerta ha defensat la seva “innocència” i ha assegurat que està “al corrent dels pagaments”. A més, ha subratllat que no va ser condemnat per frau fiscal sinó que va haver de pagar una multa en perdre una demanda que ell mateix havia presentat. No obstant això, ha reconegut que “la innocència” no val res davant tot “el soroll” generat “per minar el projecte de regeneració i transparència de Pedro Sánchez”.

“I no ho permetré. Per defensar el que estimes, a vegades cal retirar-se, i això faig, perquè estimo molt la cultura”, ha justificat.

A més de fer-ho “pensant en la cultura”, ha assenyalat que dona el pas per la “necessitat de transparència, fins i tot quan no hi ha res tèrbol”.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), Huerta declarava ingressos a través d’una societat, cosa que li permetia tributar menys que si ho fes com a rendes personals a l’IRPF.

PP i Podem havien demanat el seu cessament i Cs la seva compareixença al Congrés perquè donés explicacions.

Amb tot, aquest migdia fonts de la Moncloa descartaven la seva dimissió i defensaven que ja estava al corrent de les seves obligacions fiscals. Es tracta del mateix argument que en un primer moment ha utilitzat el mateix Huerta en una entrevista a la Cope. Segons ell, Hisenda va “canviar de criteri” i en aquell moment ell va “assumir la responsabilitat com a ciutadà, com li va passar a centenars de periodistes, creadors i artistes en el seu moment”. “Aquest afer no és com a ministr de Cultura; és un assumpte de Màxim Huerta de fa uns anys”, ha defensat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona