Política

POLÍTICA

Capella: “El trasllat dels presos a Catalunya s’hauria d’haver fet porta a porta”

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, evita fer retrets al Ministeri de l’Interior però li hauria agradat més informació, segons afirma en una entrevista que avui dimecres emet El Punt Avui Televisió a les 20.30

La Consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, hagués fet el trasllat dels presos polítics a Catalunya d’una manera diferent de com ho ha fet el Ministeri de l’Interior espanyol, és a dir “porta a porta”. Sense fer cap retret directe a les autoritats espanyoles, també creu que ha faltat informació. Així ho afirma en una entrevista que li ha fet el director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo, i que El Punt Avui Televisió emet avui dimecres a les 20.30 i que es remet a les 21.00

Trasllat

“Jo hagués intentat que tots els trasllats dels presos polítics a presons catalanes s’haguessin fet porta a porta”. La consellera també ha trobat a faltar més informació però evita fer cap retret al Ministeri de l’Interior i assegura que entén el seu tempo.

Sense privilegis

“Com totes les persones que demanen el trasllat a les presons catalanes s’han estudiat les condicions. Hem de garantir que no perdin la seva situació. Vénen d’estar alguns en cel·les individuals, d’altres junts i per tant els garantirem els seus drets. El vicepresident Junqueras m’ha demanat personalment que no faci coses que no faci per altres persones privades de llibertat”.

El PP incomplia la llei

“L’Estat espanyol està complint estrictament la llei, això no es pot interpretar com un gest, els gestos són altres coses. Hem de treballar perquè els presos estiguin lliures. Jo entenc que el Partit Popular el que feia fins ara era incomplir la llei”.

Més diàleg

De cara a la pròxima reunió entre els presidents Torra i Sánchez, la consellera creu que “és evident que s’ha de poder parlar de tot més enllà dels models d’estat diferents que cadascú defensa. El primer dia que t’asseus ja avances perquè comences a parlar”.

Aznar

Quant a les recents declaracions de l’ex president del govern espanyol, José María Aznar, criticant el trasllat dels presos polítics a presons catalanes, Capella afirma: “Com que no em sento interpel·lada per les seves paraules ni tampoc acostumo a escoltar-lo, entenc que no li he de fer ni cas. Hi ha persones més interessants a les que escoltar”.

Rosell

Molt clara es mostra també en respondre la pregunta si l’expresident del Barça, Sandro Rosell, hauria d’estar també en alguna presó catalana. “Totes les persones que estan en situació de privació de llibertat i tenen arrelament a Catalunya, és legal que si ho demanen estiguin en presons catalanes”, afirma la consellera.

Llarena

Finalment, pel que fa al magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, Ester Capella diu que si el tingués a davant li diria el següent: “El que he dit moltes vegades als mitjans de comunicació, que està fent dret penal creatiu i que s’està allunyant de que havia fet sempre com a jutge instructor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES