Política

Riera avisa el govern que si desitja un diàleg autonòmic actuarà en conseqüència 

El diputat i portaveu de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha advertit aquest dimecres el govern que, si aposta per un “diàleg autonòmic” amb el govern espanyol en comptes de centrar-se “en la defensa del dret d’autodeterminació”, la seva formació “actuarà en conseqüència”.

En concret, i segons unes declaracions a TV3, Carles Riera s’ha mostrat partidari que el Parlament “no obeeixi ni acati” la suspensió de cinc diputats decidida pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, fet que implicaria “mantenir-los” en les seves funcions. 

“On s’ha vist que un jutge pugui suspendre un diputat elegit pels ciutadans?”, s’ha preguntat Riera, abans de considerar que “això és fulminar la democràcia de dalt a baix”.

Segons la seva opinió, “hi ha un intent dels partits unionistes de guanyar als tribunals el que no van guanyar a les urnes el 21D, i el jutge Llarena està a disposició de l’Estat en aquesta lluita”.

Ha considerat, en aquest punt, que és una bona ocasió per provar quina és la voluntat del Govern de Quim Torra i dels grups que li donen suport, “si acaten la voluntat de l’Estat o desobeeixen”, tenint present que “hi ha d’haver un moment en el qual cal dir prou”.

Des que l’independentisme va decidir no tirar endavant en la implementació de la declaració d’independència del 27 d’octubre, “no hem deixat d’anar per enrere”, ha alertat Riera, per la qual cosa ha instat les altres dues formacions independentistes, JxCat i ERC, “a aprendre la lliçó”.

“Si volem emprendre un camí de llibertat i democràcia l’única solució és tirar per endavant”, ha apuntat abans d’insistir que “si no volem seguir abaixant el cap ha arribat el moment de dir prou”.

Segons la seva opinió, “els partits i les institucions estan fent de tap” i, davant això, ell ha dit que té “una profunda confiança en el moviment independentista”, per emprendre “una onada mobilitzadora al carrer que pressioni els partits”.

Segons Carles Riera, el govern del PSOE ha estat molt clar dient que no desitja parlar d’autodeterminació, per la qual cosa “no té sentit que el govern segueixi mantenint expectatives que es pot parlar de tot, ja que d’allò únic que poden parlar és d’autonomia, el camí només pot ser unilateral”, ha sentenciat.

Ha interpretat, en aquest sentit, que “estem en una cruïlla de camins, i si el govern ens porta cap a un diàleg autonòmic, nosaltres haurem d’actuar en conseqüència”.

De la reunió mantinguda pels presidents Pedro Sánchez i Quim Torra dilluns passat “només poden estar satisfets els qui desitgen mantenir l’autonomisme -ha advertit- i per això Iceta (PSC) i els comuns estan tan contents”.

Al seu entendre, “el govern ha de decidir si concentrar esforços a materialitzar la república o si vol rebaixar la intensitat del conflicte i discutir engrunes autonòmiques, perquè no es poden fer les dues coses”.

La CUP defensa l’estratègia de la desobediència, ha subratllat, i està totalment en contra que les defenses dels presos i imputats independentistes pactin amb la fiscalia, però molt probablement l’alcaldessa de Berga (Berguedà), Montserrat Venturós (CUP), que ha estat condemnada a inhabilitació, “no presentarà recurs” a la sentència, ha indicat Riera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia