Política

Borrell demana Bèlgica que defensi la immunitat de Llarena als seus tribunals

El ministre d’Exteriors contacta amb l’ambaixada d’aquest país a Madrid per contrarestar la demanda civil interposada contra el jutge per Puigdemont i altres exiliats

El ministre d’Exteriors, Josep Borrell, ha enviat una petició a l’ambaixada de Bèlgica a Madrid perquè l’Estat belga actuï en defensa de la “immunitat de jurisdicció d’Espanya” davant el tribunal belga que cursa la demanda civil que Carles Puigdemont, Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí van interposar a aquest país contra el magistrat Pablo Llarena. Borrell també s’ha posat en contacte amb l’ambaixadora d’Espanya a Bèlgica, Cecilia Yuste, perquè traslladi la mateixa petició al govern belga, segons han informat fonts del Ministeri d’Exteriors.

Borrell ha fet aquestes gestions a petició del president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CPGJ), Carlos Lesmes, que aquest dimarts li va enviar una carta –a ell i també a la ministra de Justícia, Dolores Delgado- on els demanava que defensin a Bèlgica Llarena, que ha estat citat el 4 de setembre per un jutge belga fruit de la demanda civil dels exmembres del Govern català.

A la seva carta, Lesmes considera “absolutament necessari i imprescindible” que duguin a terme “les actuacions corresponents per assegurar la integritat de l’acció de l’Estat”, i “procedeixin davant la jurisdicció i les institucions del regne de Bèlgica”, perquè a hores d’ara “les decisions que puguin arribar a adoptar els tribunals belgues són una incògnita”.

En concret, Lesmes reclamava a Borrell que instés el govern belga a “comparèixer davant el tribunal” que porta la causa contra Llarena “en defensa de la immunitat de la jurisdicció d’Espanya i del jutge del Tribunal Suprem demandat”.

Segons Lesmes, “més enllà de la necessitat d’actuar per dispensar la deguda protecció dels servidors públics” han de tenir en compte que la demanda “posa en qüestió les institucions de l’Estat espanyol i la pròpia correcció de l’Estat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona