Política

Torra està convençut que el Parlament donarà resposta a “l’atac directe” de Llarena a la sobirania de la cambra

El president de la Generalitat considera que la intenció del Suprem de suspendre sis diputats és “indecent”

Considera que és una mostra més que la separació de poders és un “mite”

Es reuneix a Edimburg amb Clara Ponsatí

El president de la Generalitat, Quim Torra, no té cap dubte que el Parlament donarà una resposta davant “l’atac directe” a la sobirania de la cambra catalana que suposa la decisió de jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, de suspendre 6 diputats acusats de rebel·lió. En el marc de la roda de premsa des d’Edimburg després de trobar-se amb Clara Ponsatí, Torra ha assenyalat que la cambra catalana és qui ha de defensar la seva sobirania i ha recordat que en el moment que va prendre possessió del càrrec com a president de la Generalitat va dir que només reconeixia la sobirania del Parlament. Per a Torra, la decisió de Llarena de voler suspendre temporalment sis diputats és “indecent” i una mostra més que la separació de poders a l’estat espanyol “és un mite”.

Escòcia i l’extradició

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha mostrat convençut aquest dimecres que Escòcia rebutjarà l’extradició de Clara Ponsatí, i posarà l’Estat espanyol “davant del seu propi mirall”. Torra ha dit que “qui té un problema és la justícia espanyola” que persegueix polítics “per deixar votar”. “Em mantinc calmada, sóc dura, són unes acusacions greus i si tenen èxit passaré temps a la presó i, si no, a l’exili, que també és dur. No vull plorar, només vull lluitar”, ha assegurat, per la seva banda, Clara Ponsatí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia