Política

Corinna confessa que Joan Carles I la va utilitzar de testaferro

L’‘amiga’ diu en unes gravacions del comissari Villarejo que el rei emèrit la usava per ocultar patrimoni

Assegura que el pare de Felip VI encara té comptes a Suïssa

Joan Carles I va utilitzar Corinna zu Sayn-Wittgenstein, la seva “amiga entranyable”, com a testaferro per amagar patrimoni i propietats a l’estranger. No perquè l’estimés molt, diu, sinó perquè resideix a Mònaco, on no és obligatori fer la declaració pública de patrimoni.

Així ho assegura qui presumptament va ser amant de l’actual rei emèrit d’Espanya i pare de Felip VI en una conversa amb el comissari José Manuel Villarejo, el 2015. El comissari, actualment en presó preventiva, va enregistrar la conversa, que ahir van difondre els portals de notícies El Español i OK Diario.

En aquella reunió, celebrada a la casa que Corinna té en un exclusiu barri de Londres i propiciada per l’empresari i amic comú Juan Villalonga, la consultora explica que està vivint un “malson enorme” perquè, sense saber-ho ella, el monarca espanyol va inscriure part del patrimoni a nom seu, com ara propietats al Marroc i a altres llocs fora de l’Estat espanyol, que ara li reclamava, un cop acabada la relació que mantenien. Una relació que va saltar a la llum l’abril del 2012, quan l’aleshores rei d’Espanya va trencar-se el maluc mentre participava en un safari d’elefants a Botswana i va saber-se que la consultora alemanya l’acompanyava en el viatge. Corinna diu al comissari, però, que si les hi tornés posant-les a nom de tercers, perquè no les pot posar a nom del monarca, incorreria en un delicte de blanqueig.

“Posen la propietat dins de l’estructura, fan com un contracte de venda i aleshores sembla tot perfecte. Clar, no poden dir que el beneficiari és l’altre –en al·lusió al rei emèrit–. Aleshores, sense dir-me res, m’ho posen i després diuen: «Aquesta no vol tornar la cosa.» Però si ho faig és money laundering, és blanqueig”, diu un dels fragments de la transcripció de la cinta feta per El Español. Corinna també denuncia pressions perquè posi les propietats a nom del cosí del rei emèrit Álvaro Orleans de Borbó, que també viu a Mònaco i que ja la utilitzava per a uns comptes a Suïssa. El sistema que descriu la consultora l’hauria dut a terme el mateix rei emèrit junt amb l’advocat Dante Canonica, segons Corinna. “M’estan fent una pressió enorme perquè li retorni aquestes coses, però si ho faig vulnero la llei i puc anar a la presó”, hi afegeix Corinna en la conversa enregistrada, en què revela que el sogre d’Iñaki Urdangarin la utilitza de testaferro perquè té la residencia oficial a Mònaco, on no és obligatori fer la declaració pública de patrimoni. “Ho ha fet amb dues o tres coses i fa moltíssima pressió. Per exemple, que li enviés diners o que li donés coses… Això és blanqueig”, diu Corinna zu Sayn-Wittgenstein. En un altre moment de la conversa, segons El Español, la consultora i princesa alemanya també revela amenaces del Centro Nacional de Inteligencia (CNI), que, segons diu, hauria organitzat dues operacions per obtenir tota la documentació que ella podia guardar després d’anys de relació amb Joan Carles I, una a Londres i l’altra a Mònaco. D’aquesta, segons diu, en tindrien proves els equips de seguretat del príncep Albert i el Ministeri de l’Interior de Mònaco.

Urdangarin demana la nul·litat

Iñaki Urdangarin, el gendre de Joan Carles I i cunyat de Felip VI, ha presentat finalment un recurs de nul·litat contra la sentència del Tribunal Suprem espanyol que el va condemnar a 5 anys i 10 mesos de presó pel cas Nóos. En el seu escrit, de to molt dur, l’exduc, que ja està complint la pena a la presó l de dones de Brieva (Àvila), diu que la sentència no té “base material lògica” i està farcida de “contradiccions” i “conclusions predeterminades”. Si es desestimés el recurs, el marit de Cristina de Borbó podria presentar un recurs d’empara al Tribunal Constitucional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul