Política

JESÚS FONT GALÍ

Alcalde de Flaçà

“La política municipal és la més agraïda”

L’equip de govern es reunirà al setembre per decidir la candidatura per al 2019

Expressa el seu suport total al govern de la Generalitat

Treballa en una oficina d’una empresa i ho compagina amb la tasca al capdavant de l’alcaldia. Amb anterioritat, havia estat regidor de Cultura, Esports, Joventut i Noves Tecnologies.

Jesús Font va liderar per primera vegada la candidatura local de CiU en les darreres eleccions municipals, celebrades el 2015. La llista que va encapçalar va aconseguir molt bons resultats, ja que va guanyar els comicis per majoria absoluta –va obtenir 7 dels 9 edils que formen el ple–. Va assumir aleshores l’alcaldia de Flaçà, on durant els dos mandats anteriors havia estat regidor.

En quines iniciatives s’han centrat?
Hem arreglat el pont del costat de l’escola, a la qual cada any també destinem una partida destacada en manteniment. Hem actuat en la neteja, hem posat una mediadora i hem fet un conveni amb el Consell Comarcal perquè ens ajudi a donar a conèixer els atractius del poble. I al setembre o a l’octubre, connectarem dos carrers travessers del carrer Comerç que ara són sense sortida. Així s’hi podrà fer la volta i la circulació millorarà. I estem intentant tirar endavant un polígon industrial, al cantó de l’Enri.
En els pressupostos generals de l’Estat també hi ha prevista una partida per a la supressió del pas a nivell. Creu que es materialitzarà?
Aquest projecte és un clàssic. Fa uns deu anys ja s’havia d’eliminar i finalment no es va fer. Vaig anar a una reunió a Madrid. Ens van dir que el cafè per a tothom s’havia acabat i que, si volíem fer subterrani el pas a nivell, el 50% del cost havia d’anar a càrrec de l’Estat i l’altre 50% l’havia d’assumir l’Ajuntament. Si aquest cop el treuen serà una bona notícia. Però, d’entrada, escepticisme.
Com valora aquesta etapa des del punt de vista personal?
Molt positivament. Soc un més de Flaçà i va ser un repte anar al capdavant de la candidatura. El fet que sigui un municipi petit afavoreix que el tracte amb els veïns sigui proper. I intento implicar-me en les activitats. Muntar, desmuntar, escombrar, servir, cuinar... Ho he fet sempre. Per a mi, la política municipal és la més agraïda de totes.
Com és la relació amb els dos regidors de MES-Moviment d’Esquerres?
Hi ha una molt bona sintonia i el tracte és cordial. Encara que a l’equip de govern tinguem majoria i que això faciliti que als plens puguin prosperar les iniciatives que proposem, sempre en parlem també amb l’oposició. És normal que a vegades pugui sorgir alguna discrepància, però habitualment hi ha entesa.
Quin ‘feedback’ els arriba dels veïns?
En general, hi ha un bon grapat de gent que està contenta amb l’Ajuntament. Com sempre, sabem que hi ha coses millorables i estem aquí per intentar resoldre-les.
Per quin model de poble aposten?
Flaçà és un bon lloc per viure-hi. Hi ha llar d’infants, escola... I és una sort tenir l’estació. Tant pel que fa a comunicació de tren com d’autobusos estem de cine. També hi ha molts bons comerços, on, a part de la gent del poble, venen a comprar veïns de Bordils, de Sant Martí Vell, de la Pera, etc. Tenim tranquil·litat, uns entorns molt bonics, un poble vell que és un encant i unes instal·lacions que són de les millors de per aquí a la vora. Per exemple, tant els equipaments esportius municipals com privats, com ara la piscina. I a Flaçà també tenim sort de les entitats, que són molt actives.
Li agradaria tornar a ser alcaldable?
Al setembre ens reunirem tots, en parlarem i direm què farem. Formem un bon equip i ens entenem bé. Això facilita que es puguin tirar les coses endavant. Cada àrea de l’Ajuntament és portada per dos regidors. És una molt bona opció i una manera de repartir més la feina.
I com està vivint el mandat, tant per la política local com nacional?
Si hem de fer un pas per poder arribar a la independència, nosaltres estarem disposats a fer-ne deu si convé. Suport total al govern de la Generalitat. A Flaçà, l’1-O hi va haver molta cohesió de poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia