Política

Arrenquen llaços amb un camió ploma a Arenys

Arrosseguen de matinada les banderoles grogues de la Riera d’Arenys de Munt malmetent tots els cables de Nadal

Ahir al matí, la Riera d’Arenys de Munt va aparèixer amb les banderoles de llaços grocs que hi havia de banda a banda de carrer despenjades i aixafades per terra. L’Ajuntament del municipi del Maresme va informar que l’atac contra els símbols de solidaritat amb els presos polítics catalans es va produir al voltant de les tres de la matinada.

Segons la investigació iniciada per les autoritats locals, un camió ploma hauria entrat a la Riera des de la rambla de Sant Martí amb la plataforma aixecada per tal d’arrossegar i arrencar els fils travessers d’on penjaven tots els llaços grocs.

El camió hauria enfilat tota la Riera fins a l’Eixample del municipi, per on hauria sortit. El resultat de l’atac ha estat el tall també de tots els cables de Nadal, que el municipi ja deixa instal·lats durant tot l’any per quan arriba el moment de penjar els llums de decoració nadalenca. Durant el matí, el govern local decidia ordenar a la brigada municipal que retirés de la via pública tots els cables malmesos per motius de seguretat, així com les banderoles trencades i despenjades.

L’Ajuntament ha fet una crida a la col·laboració ciutadana perquè els veïns que tinguin alguna informació dels fets es posin en contacte amb la policia local per tal d’aportar dades sobre els possibles autors.

El consistori obrirà un expedient sancionador en què s’imputaran les despeses causades per les destrosses produïdes pels autors. Fonts de l’Ajuntament no dubten a qualificar els fets de “nou atac feixista” i anuncien la instal·lació de càmeres a l’entrada de la Riera per la rambla de Sant Martí per millorar la seguretat i permetre identificar “presumptes delinqüents”.

Aquest és el segon atac en pocs dies. Dimecres de la setmana passada, dues persones, també de matinada, van trencar el llaç groc que penjava al balcó de l’ajuntament i se’n van endur la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics.

L’exdiputat del PP Jordi de Juan, tallant llaços a l’Escala

L’exdiputat gironí del PP Jordi de Juan va ser gravat ahir al matí a l’Escala (Alt Empordà) mentre retirava llaços gros. L’escena té lloc a la barana de la Riba, un dels espais més cèntrics d’aquesta població i on fonts de l’ANC expliquen precisament que cada matí han de reposar els llaços grocs perquè es troben que algú ha passat de matinada i els ha tret. Ahir, però, va ser entorn de les deu del matí, quan un simpatitzant de l’entitat va gravar l’exdiputat, que tot passejant el gos es dedicava a retirar els símbols grocs. Quan veu que l’estan gravant, De Juan pretén impedir-ho, però finalment gira l’esquena i se’n va. Originari de l’Escala, De Juan va ser cap de llista i regidor del PP a Girona el 1999, diputat al Congrés a Madrid en la legislatura 2000-2004, i exerceix actualment com a advocat de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia