Política

El Ple de l’Ajuntament de Lleida accepta formalment la renúncia a l’alcaldia de la ciutat d’Àngel Ros

La sessió sol·licita a la junta electoral la tramitació de l’acta com a nou edil del PSC per a Joan Queralt

El Ple de l’Ajuntament de Lleida ha acceptat formalment aquest dimarts la renúncia d’Àngel Ros a l’alcaldia de la ciutat i també com a regidor a la Paeria, després d’haver estat nomenat ambaixador d’Espanya a Andorra. Ha estat una sessió de tràmit sense intervencions dels grups i en què el secretari general ha procedit a la lectura de la renúncia de Ros, qui ha estat present al saló de sessions per seguir el plenari entre el públic.

El Ple extraordinari, presidit per l’alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, també ha sol·licitat a la junta electoral la tramitació de l’acta com a nou regidor del PSC per a Joan Queralt, que anava de número 9 en la llista socialista el 2015 i que passarà a ocupar la vacant com a edil que deixa Àngel Ros.

Ara caldrà esperar fins al Ple previst pel 29 d’agost per saber qui serà el nou alcalde de Lleida. La decisió la prendrà dos dies abans la militància del PSC, que haurà de triar entre Mínguez i el segon tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, que ja han mostrat oficialment la seva predisposició per rellevar Ros i, a la vegada, esdevenir el candidat de la formació en les municipals del 2019.

Alguns grups de l’oposició, com és el cas del PDeCAT, ERC-Avancem, Crida-CUP i el Comú han criticat la forma en què Ros ha deixat la Paeria i també que no hagin tingut l’ocasió d’intervenir davant d’un Ple amb la presència d’Àngel Ros per exposar-li les respectives valoracions sobre la seva renúncia i fer balanç de la gestió que ha dut a terme al capdavant de l’Ajuntament de Lleida.

L’agrupació local del PSC de Lleida ciutat ja ha posat en marxa un procés de primàries per escollir el regidor que proposarà com a candidat en el Ple del dia 29 i que també serà el cap de llista en les municipals del 2019. L’alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, i el segon tinent d’alcalde i primer secretari dels socialistes a la capital del Segrià, Fèlix Larrosa, ja han anunciat públicament la seva intenció de presentar la seva candidatura per succeir Ros, però abans hauran de reunir un total de 92 avals de la militància. Dos dies abans del ple, en concret el 27 d’agost, els militants del PSC de Lleida escolliran el guanyador i, per tant, qui serà el nou alcalde de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA