Política

Llarena demana empara al CGPJ

El jutge qualifica de “grollera i fraudulenta” la demanda contra ell feta per Puigdemont i exconsellers

El jutge Pablo Llarena ha sol·licitat empara al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per defensar-se de la demanda civil que l’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers exiliats a Bèlgica van presentar contra ell, segons va informar ahir el diari digital El Español. El magistrat entén que es tracta d’un “atac planificat, groller i fraudulent”, menys de vint dies abans d’haver de respondre davant de la justícia belga. Segons el mateix diari, la petició d’empara de Llarena s’estudiarà avui en la comissió permanent de l’òrgan de govern dels jutges.

El jutge del Tribunal Suprem estava citat davant del jutge a Brussel·les el 4 de setembre. El degà dels jutges de Madrid va tornar la notificació a Bèlgica sense complimentar al·legant que afectava la sobirania de l’Estat. No obstant això, la petició també va arribar al Tribunal Suprem, i el jutge Llarena pot no assistir en aquesta compareixença.

La demanda dels polítics catalans, impulsada pels advocats Gonzalo Boye i Jaume Alonso-Cuevillas, exposa que la instrucció penal contra la causa independentista feta per Llarena vulnera el dret dels polítics a ser investigats per un jutge imparcial. En la demanda, Puigdemont, Toni Comín i Meritxell Serret reclamen a Llarena 1 euro d’indemnització més les costes, perquè la seva voluntat no és exigir diners sinó evidenciar la seva manca d’imparcialitat i l’oportunisme de les seves resolucions, en la instrucció contra els polítics catalans i els líders de les entitats sobiranistes.

En l’escrit al CGPJ, segons El Español, Llarena exposa: “Es pretendria que un tribunal belga examinés la correcció de la meva labor”, fet –precisa– que seria “fraudulent” perquè la seva finalitat seria “sostreure de la seva natural revisió els actes de la justícia espanyola, que és la mateixa justícia espanyola”. Hi afegeix que l’ordenament jurídic espanyol per protegir la independència dels jutges els dota d’aforament al Tribunal Suprem i la llei prohibeix que es puguin dirigir demandes directes de ciutadans contra els jutges per les seves resolucions per evitar que qui tingui capacitat econòmica pugui forçar-los a canviar el seu parer en posar en risc el seu patrimoni. Per tot això, el jutge demana al poder judicial que prengui les mesures necessàries “per restaurar la independència judicial afectada i la integritat de la jurisdicció espanyola”. En saber-se la petició de Llarena, el tinent d’alcaldia de Barcelona i penalista Jaume Asens va piular: “Llarena té el mateix poc respecte per la justícia europea que confiança té la justícia europea en Llarena.”

LA FRASE

La reclamació a Bèlgica suposa un atac planificat a la meva labor i a la jurisdicció espanyola
Pablo Llarena
magistrat del tribunal suprem


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia