Política

El sobiranisme crida a aprofitar el judici per acusar l’Estat

Amb un llaç groc humà a Gràcia, l’ANC i Òmnium van demanar una gran mobilització coincidint amb la vista

El dibuix d’un gran llaç groc humà a la plaça de la Vila de Gràcia coincidint amb la festa major del barri barceloní va ser, ahir, un dels actes destacats de les concentracions que van tenir lloc en diverses poblacions del país coincidint amb els deu mesos que fa que estan en presó el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’Assemblea Nacional (ANC) i actual president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez. Centenars de voluntaris amb cartolines grogues van formar el llaç humà al centre de la plaça mentre a a l’escenari de concerts de la festa major es llegia un manifest que condemna l’empresonament dels Jordis –Sicus Carbonell, músic de Sabor de Gràcia, i Joan Carles Llibre, president dels Castellers de la Vila, van ser els encarregats de la lectura.

El text denuncia que l’Estat els “jutja i priva de llibertat” per haver protestat “pacíficament” i que el govern del PSOE no ha fet cap gest, per la qual cosa li demana que exigeixi a la fiscalia “la retirada de tots els càrrecs”. Després de llegir el desig de bona festa major que Cuixart va enviar des de la presó a tots els seus veïns de Gràcia, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, va fer una crida “a tornar a demostrar al món que hi som i que hi serem aquesta tardor, quan comenci el judici de la vergonya”, un judici que va instar a convertir en un mirall de la injustícia política que es viu a l’Estat espanyol. Al judici, va avançar, els presos no hi aniran a defensar-se, sinó a acusar l’Estat de manipular barroerament la justícia i les lleis per imputar-los delictes que no han comès.

Per la seva banda, David Minoves, del secretariat de l’ANC, va acusar l’Estat d’utilitzar la ultradreta per intentar trencar la convivència a Catalunya amb els atacs contra els llaços grocs i va reafirmar que els dirigents estan empresonats amb l’únic objectiu d’espantar i escarmentar l’independentisme. En un acte en què va intervenir Alba Puig en representació dels familiars dels presos, l’ANC i Òmnium van demanar una gran mobilització l’11-S, però també durant el judici per acompanyar els presos en la denúncia internacional de la “injustícia”. Mataró, Canet de Mar, Valls, el Vendrell, l’Escala, Puigcerdà i Roses van afegir-se, entre d’altres, a la protesta d’ahir.

LA FRASE

Aquesta tardor hem de tornar a demostrar al món que hi som quan comenci el judici de la vergonya
Marcel Mauri
vicepresident d’òmnium


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia