Política

Ous contra la consellera

Per tercer cop des de l’octubre, uns brètols llancen ous durant la nit contra la casa familiar de la consellera Serret i altres veïns del poble

Veïns de Vallfogona de Balaguer ho han denunciat als Mossos, fins ara sense resultat

Divendres al matí, i per tercera vegada des de l’octubre, el poble de Vallfogona de Balaguer (Noguera) es va despertar amb les portes, els balcons i les façanes d’algunes cases bruts pel llançament d’ous. Aquest cop, per primera vegada, els visitants nocturns van deixar una pintada insultant al mur de la casa d’un dels veïns afectats.

La mateixa nit, els brètols van deixar el mateix rastre a l’Hostal Nou, un nucli agregat del mateix municipi molt proper a Balaguer, mentre que en altres ocasions ho han fet a la Ràpita, un poble del mateix terme municipal.

Però les tres vegades han passat per Vallfogona. Els afectats es pregunten els motius que el poble acumuli tantes visites dels brètols clandestins. No passa desapercebut que és el poble de la consellera Meritxell Serret, exiliada a Brussel·les i ara delegada del govern en aquella ciutat. La casa familiar de la política independentista sempre ha rebut el llançament d’ous dels assaltants, en les tres visites que hi han fet.

“No ens ho expliquem. No creiem que sigui gent del poble, perquè seria grotesc i a més només ho fan a les cases on hi ha llaços grocs o cartells pels presos i els exiliats als balcons, i passen de llarg d’altres de veïns que també són independentistes però que ells no deuen saber-ho”, explica una veïna.

“Volen intimidar i provocar”

Les tres vegades els veïns afectats ho han denunciat als Mossos d’Esquadra. Però fins ara les denúncies no han donat cap resultat. “És evident que volen intimidar, provocar i molestar, però l’únic que demostren és la seva manca d’educació i que ells i nosaltres som molt diferents: no se’ns acudiria mai anar a les cases dels altres a embrutar-les perquè no ens agrada com pensen”, explica Meritxell Rosselló, fundadora juntament amb Meritxell Serret de la secció local de l’ANC de Vallfogona, on Serret va iniciar fa anys el seu activisme polític.

Fins ara no havien donat gaire publicitat als fets per no donar corda al brètols. Divendres, ho van difondre per les xarxes socials. “No cal donar-hi més importància però almenys que se sàpiga: si fos al revés, per molt menys ja tindríem aquí tot de televisions espanyoles parlant d’agressions i ves a saber què més.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA