Política

Veïns de l’Empordà reposen llaços trets per un escamot forà

Una vuitantena d’unionistes provinents del Maresme en van retirar a la Bisbal i altres municipis, on els CDR els restituiran

La Bisbal, Corçà, la Pera, Sant Feliu i altres municipis del Baix Empordà es van llevar ahir amb la notícia que una vuitantena d’unionistes, sortits de Cabrera de Mar i provinents de diferents punts de Catalunya, havien dedicat la nit a arrencar milers de llaços grocs arreu de la comarca. Coberts amb bates blanques i amb les cares tapades per mascaretes i ulleres de laboratori, argumentaven que volien descontaminar de plàstic groc la zona, però l’aixovar va deixar pas a la imaginació i la befa de l’independentisme en les xarxes socials, on els van comparar amb els liquidadors de Txernòbil o amb una “invasió zombi”, en el cas del regidor de la CUP bisbalenca Carles Puig, que els va convidar a tornar amb la cara descoberta i fer-los una visita guiada al Terracotta Museu.

La retirada de llaços es va centrar sobretot en l’eix de la C-66, a les Voltes de la Bisbal, el pont nou sobre el Daró i el passeig Marimon Asprer, i en els accessos a Corçà i la Pera. Posteriorment també van arribar fins al passeig del Mar i la rambla Vidal de Sant Feliu, però no es van arribar a enfilar al balcó de l’ajuntament guixolenc, on hi ha la pancarta que demana la llibertat dels presos. Els Mossos d’Esquadra van identificar, a la Bisbal, un dels liquidadors de llaços, com estableix la llei mordassa de l’Estat –la fiscalia ha mostrat els darrers dies que segueix de prop la correcta actuació del cos–, i va agafar les dades d’un veí de Vilassar de Mar com a convocant responsable d’una manifestació no comunicada amb més de 20 persones. Tot plegat, sense aldarulls, més enllà que alguns veïns els van recriminar l’acció, venint de fora. Però entre els CDR havia corregut la consigna de no caure en provocacions ni baralles.

Accions de resposta

Les imatges de l’escamot blanc de l’autodenominat Cuerpo de Brigada de Limpieza van fer que entre els diversos CDR dels municipis afectats, i de la resta de comarques gironines, sorgissin ahir mateix diverses iniciatives per restituir els llaços retirats.

A la Bisbal, més d’un centenar de persones es van trobar a les nou del vespre a les Voltes per tornar a penjar els distintius, però des de l’ANC local, Joan Massich destacava que els posarien en llocs complicats de retirar, com ara altre cop a la part alta de les Voltes, per evitar que els crítics els vagin arrencant al pont i punts més accessibles i els llencin a la llera del riu Daró, on d’altra banda els voluntaris independentistes els han mirat d’anar recollint. L’acció, simbòlica, prioritzava el nombre de participants, amb voluntaris que s’havien ofert des de Girona, al de llaços restablerts. A Sant Feliu, a la plaça del Mercat, el CDR Guíxols també va convocar una acció discreta per restituir la decoració, que per l’alcalde bisbalenc, Lluís Sais, “no és una dicotomia entre independentistes i no independentistes, sinó entre demòcrates i no demòcrates”, segons va declarar ahir al programa Versió Rac1.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia