Política

El jutge manté l’acusació a Ballesteros

Troba indicis de frau, suborn i malversació per pagament de feina no acreditada “en benefici del PSC”

El jutge del cas Inipro troba indicis de diferents delictes, entre els quals hi ha els de falsedat documental, malversació, suborn i frau contra l’alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros i catorze persones més investigades en el cas Inipro.

Així ho va notificar ahir el jutjat número 1 de Tarragona, que ja n’ha acabat la instrucció. El jutge manté l’acusació contra Ballesteros, l’actual regidora i també portaveu del grup municipal socialista Begoña Floria, l’exregidora Victòria Pelegrín, i dotze persones més. A més, el jutjat considera el PSC “responsable a títol lucratiu” en aquest cas que gira al voltant de la presumpta il·legalitat de pagaments des del consistori tarragoní. La defensa ha anunciat que recorrerà contra la decisió del jutjat. Per la seva banda, la CUP de Tarragona, formació que va destapar el cas, va demanar ahir la dimissió de l’alcalde.

El cas gira entorn del contracte subscrit l’any 2010 entre l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i l’empresa Inipro.

De “naturalesa política“

El contracte es va prorrogar al marge de la normativa de contractació durant els anys 2011 i 2012. I això, malgrat que els serveis de secretaria i intervenció municipals van advertir fins a set vegades de la il·legalitat de la contractació, mentre que els expedients elaborats pels serveis tècnics apuntaven a la conveniència d’abonar les factures presentades per l’empresa, atès que havia dut a terme els treballs. Aquest és el motiu, segons ha defensat sempre l’alcalde, que el va dur a signar els decrets per tal d’abonar 21 factures, amb un import de 215.000 euros. Segons el jutge, però, els treballs no s’han acreditat i “el negoci es va teixir per realitzar activitats en benefici del PSC”. Segons ell, l’empresa Inipro va ser l’instrument utilitzat pel partit “perquè persones determinades, afiliades o simpatitzants, realitzessin de forma remunerada activitats de naturalesa política a càrrec dels pressupostos municipals”.

En espera dels escrits de l’acusació, el jutge considera que l’alcalde podria haver incorregut en delictes de malversació, prevaricació, suborn, alteració de preus en concurs públics, falsedat documental, tràfic d’influències, frau i abús en l’exercici de la funció pública. Contra la interlocutòria s’hi pot presentar recurs de reforma i subsidiari d’apel·lació. La defensa de Ballesteros –el qual no va acudir ahir als jutjats– ha dit que recorrerà contra la decisió del jutjat i insisteix que és innocent. La CUP actua com a acusació popular i sol·licita la dimissió de Ballesteros perquè veu demostrada l’actuació “de cacic”.

LES XIFRES

215.000
euros
és l’import dels pagaments per feines que el jutjat no veu acreditades que l’Ajuntament va fer a Inipro.
15
persones
són les acusades pel jutge. A més de l’alcalde, l’actual portaveu del PSC al consistori, Begoña Floría.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia