Política

Colau demana disculpes i aclareix que “ningú” a la universitat li va oferir res irregular

L’alcaldessa de Barcelona fa l’aclariment després que dijous afirmés que la directiva d’una multinacional li va proposar acabar la carrera “fàcilment”

El rector de la UB accepta les disculpes

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest divendres disculpes per un possible malentès després d’afirmar ahir que la directiva d’una multinacional li va oferir acabar la carrera de Filosofia “fàcilment” quan va entrar en política, i ha assegurat que “ningú a la universitat em va oferir res irregular”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha explicat que aquest matí, “després de veure el que s’havia generat a les xarxes socials” per aquestes declaracions, el primer que ha fet ha estat trucar “al rector de la Universitat de Barcelona per demanar-li disculpes per tot el soroll generat”.

L’alcaldessa ha reiterat que l’“anècdota” que va explicar dijous “és certa”, però ha reconegut que la va explicar en “un context desafortunat” i que no la va explicar prou bé perquè “si va generar qualsevol insinuació sobre la universitat, res més lluny de la meva intenció”.

Colau ha volgut “deixar molt clar” que la conversa “va ser amb algú del sector privat que no sé exactament què m’estava proposant, perquè de seguida vaig tallar la conversa”, ha indicat. L’alcaldessa ha afegit que “ningú de la universitat m’ha suggerit res irregular”, que té “plena confiança en la universitat pública” i que els seus estudis de filosofia li han estat “molt útils a la vida”.

Colau ha expressat que només té “paraules d’agraïment per a la universitat” i que tot el contacte que “he viscut amb la nostra universitat ha estat totalment rigorós”, per això ha reiterat les seves “disculpes al rector i a tota la comunitat universitària si he contribuït a la confusió”. L’anècdota d’ahir dijous “s’ha barrejat en un context en el qual està implicada una universitat molt concreta”, però “jo només vaig parlar amb algú del sector privat”, ha reiterat, per acabar afirmant que en general les persones “que estan a prop del poder tenen les coses més fàcils”.

Tancada la polèmica

El rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Elias, ha acceptat les disculpes d’Ada Colau i ha donat per “tancada” la polèmica per l’explicació d’ahir dijous de l’alcaldessa de Barcelona. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Elias ha explica que aquest matí a primera hora ha rebut la trucada de l’alcaldessa en la qual aquesta es disculpava i que “per mi el tema està acabat”. El rector ha assegurat que no sap a quina empresària podia referir-se Colau i que “dubta que alguna empresària pugui facilitar aprovar assignatures”, i ha afegit que si les acusacions de l’alcaldessa haguessin estat contra un professor de la UB “li estaríem demanant per via legal el seu nom”. Sobre les declaracions de Colau que les famílies influents “tenen les coses més fàcils”, Elias ha negat amb un contundent “absolutament, per aprovar, no”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia