Política

El govern espanyol reclama a Cs i PP que “demanin perdó” a Sánchez per les acusacions de la tesi

La portaveu Isabel Celaá afirma que tenen en marxa una “estratègia conjunta” per “boicotejar” l’executiu

Critica amb duresa el paper de la presidenta del Congrés

Torna a exigir als mitjans una rectificació

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha emplaçat aquest divendres a Ciutadans i el PP a “demanar perdó” al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per les acusacions infundades –ha dit- sobre la seva tesi doctoral. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celaá ha criticat durament també la presidenta del Congrés, que no va actuar quan el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va canviar sorpresivament la seva pregunta a la sessió del control al president per preguntar per aquesta qüestió. Segons Celaá PP i Cs tenen a marxa una “estratègia conjunta” per “boicotejar el govern” saltant-se “els procediments del Congrés”. Celaá també ha emplaçat al diari ‘ABC’, que va acusar Sánchez de plagi en portada, a “estar a l’alçada” dels seus 114 anys d’història i “rectificar quan s’ha equivocat”. El govern espanyol ja ha publicat al migdia la tesi del president.

La portaveu ha aprofitat la roda de premsa posterior al consell de ministres per acusar PP i Cs de portar al Congrés la ‘postveritat’ mitjançant acusacions contra una tesi legítima del president espanyol. “El president del govern està fort, ferm, amb la constància i la consistència i la profunda convicció que tot ha estat un cas per fer soroll i abatre el govern que no té res a veure amb al veritat”. Segons Celaá, l’oposició ha desplegat unes acusacions “indesitjables”. “Primer perquè és la primera vegada que Espanya té un president del govern que és doctor”, i segon perquè “a més la forma en que es va configurar la pregunta va ser absolutament contrària al reglament de la cambra” i “la democràcia no són només valors, sinó també procediment”.

En aquest sentit, ha criticat durament la presidenta del Congrés, que no només va permetre la pregunta de Rivera sinó que va advertir Sánchez que havia de respondre el contingut del que se li preguntava. “Sorprèn profundament al govern que la presidenta de la cambra consentís que una pregunta que es referia a Catalunya pugui tornar-se en una altra que és sobre la tesi del president”, ha dit.

Per això ha acusat PP i Cs de tenir una estratègia conjunta per abatre el president espanyol i els ha emplaçat a “demanar perdó” a Sánchez. “Aquesta és una qüestió que està de més, i està resposta de manera suficient”, ha afirmat la portaveu, que ha recordat que les proves anti-plagi demostren que el tema ha quedat tancat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona