Política

Política

“On som ara mateix?”

Joan Tardà (ERC), Mireia Boya (CUP) i Ferran Roquer (PDeCAT) participen en un col·loqui a Girona sobre la situació política actual

Divergències entre la via del diàleg o la de potenciar la desobediència civil no-violenta

“Només som al peu de la muntanya.” D’una manera didàctica, el portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, va respondre així a la directa i eloqüent qüestió “d’on som ara mateix” en el camí cap a la República. Una pregunta que, com a moderador de l’acte, va realitzar el periodista Jordi Grau, i que va encetar un col·loqui organitzat per l’ANC a Girona. El mateix dubte sobre el tram del recorregut en què estem el van contestar els dos altres ponents: el diputat i alcalde de Borrassà, Ferran Roquer (PDeCAT), i l’exdiputada de la CUP Mireia Boya. Per Roquer, tenim un govern català i un Parlament amb unes forces independentistes “més unides” del que sembla, i va subratllar amb convenciment: “Anem cap a la República, però no de manera tan directa com ens havíem pensat.” Precisament respecte a la unitat, però, Boya va voler remarcar que “mai” han rebut una proposta en ferm per entrar al govern. Hi va afegir que el diàleg amb l’Estat és una quimera i que aposta per la desobediència civil no-violenta. Tardà va rebatre que des d’ERC “es portarà sempre més aixecada la bandera del diàleg que no pas la de la desobediència”: “Per preparar un nou embat cal que siguem més i la nostra estratègia es basa a fer inevitable i ineludible un referèndum avalat internacionalment.”

D’altra banda, entre les múltiples intervencions de Boya que van aixecar aplaudiments del públic, n’hi va haver una amb especial càrrega emotiva. Va dir que troba a faltar sobretot més pes des de l’exterior de Marta Rovira (ERC), i es va declarar “cuixartista”: “Rovira va ser una de les veritables líders del referèndum de l’1-O: una dona valenta i lluitadora que crec que no ha tingut el reconeixement que mereix.” I, paral·lelament, va destacar que Jordi Cuixart “feia molt de frontissa” quan hi havia discrepàncies: “Era un líder espiritual. Sense infravalorar ningú, penso que és una de les veus que més hem d’escoltar i que té molt clar com afrontarà el judici polític”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona