Política

DOLORS CAMBRAS

Alcaldessa de Sant Pau de Segúries

“El pont de la Rovira serà un lloc de visita”

El seu equip treballa per recuperar patrimoni històric i cultural

Han enllestit la rehabilitació del casal del poble El Molí

Dolors Cambras (Sant Pau de Segúries, 1965) és administrativa. És el seu primer mandat a l’alcaldia. En l’anterior va ser regidora. Sempre ha estat independent, per CiU i ara pel PDeCAT.

Dolors Cambras repassa els principals projectes que ha dut a terme el seu equip i destaca que estan especialment satisfets de la rehabilitació del casal del poble. Assegura que no sap encara si repetirà. Diu, però, que encara tenen projecte.

Queden pocs mesos per acabar l’actual mandat. Feina feta?
Sí, hem enllestit el projecte que era la nostra màxima prioritat: la remodelació del centre cívic, el casal del poble El Molí. Durant el mandat passat no va ser possible per manca de recursos. Ara ho hem pogut tirar endavant gràcies al suport de la Diputació. Hem fet la primera fase, rehabilitant la planta baixa, traslladant-hi els lavabos, eliminant barreres arquitectòniques, instal·lant-hi o renovant-hi els serveis i duent a terme un rentat de cara general. Estem molt satisfets de com ha quedat i més tenint en compte que és una sala polivalent, molt emblemàtica.
I ara queda la segona fase.
Sí, que preveu l’actuació a la planta semisubterrània. No ens hem plantejat ara per ara executar aquesta altra fase, perquè al poble hi ha altres prioritats.
Què més han fet?
Hem fet actuacions al pavelló municipal per adaptar-lo a la normativa de seguretat vigent i a la del Consell Català de l’Esport. Ho hem fet també en diverses fases: hem aterrat una grada per adaptar la pista a les mides oficials, l’hem pavimentat i repintat, hem eliminat la humitat que hi havia en una de les parets, i, entre altres coses, hem canviat una part dels tancaments. També hem hagut de fer actuacions d’emergència.
Expliqui’s.
Hem actuat al pont de la Palanqueta, a l’accés principal del nucli antic, que vam haver de tallar perquè les pluges de l’hivern passat en van enfonsar una part. Ara ja s’hi torna a circular i hem demanat una subvenció per cobrir el cost d’aquesta actuació, que amb el 155 ha quedat pendent, però que confiem rebre.
La caminada per la via romana del Capsacosta arriba a la vint-i-cinquena edició. Com ho celebraran?
Hem instal·lat una escultura commemorativa al giratori de l’entrada al poble per la C-38, en el marc d’un projecte per dignificar aquesta zona. És una escultura de Domènec Batalla amb una clara referència a la via romana que inaugurarem l’últim cap de setmana d’octubre amb motiu de la caminada.
El seu municipi participa en un projecte europeu amb altres pobles del Ripollès i de la Catalunya del Nord. En què consisteix?
És el projecte País d’art i d’història de les valls del Ter i del Tec. Estem desenvolupant un projecte de recerca històrica i de senyalització del patrimoni històric, cultural i paisatgístic, gràcies a un programa Feder. En el nostre cas, tenim apunts solts d’història que mai ningú no s’ha dedicat a recollir i a relligar-los. Quan ho tinguem enllestit, farem senyalitzacions dels punts d’interès, edificis, tot lligat amb tres rutes, per fer-ho visitable. En l’àmbit del patrimoni també actuem al pont de la Rovira.
Què hi fan?
S’hi han dut a terme diverses intervencions de descoberta i intervenció a les restes arqueològiques del pont. Ho volem consolidar com a punt de visita. És un pont medieval que conserva les arcades a banda i banda del riu. Sant Pau de Segúries és l’únic municipi del Ripollès que no té reconegut cap patrimoni romànic, ni medieval, i això pot ser un punt d’inici.
Repetirà com a cap de llista?
No ho sé. Queden coses per fer. Hi ha coses al calaix i ens faria il·lusió poder dur-les a terme. Ara hem de tancar els projectes d’aquest mandat, reunir-nos, fer una valoració i decidir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona