Política

Wikileaks anuncia que l’Equador ha retornat l’accés a internet a Assange

El periodista australià Julian Assange viu asilat a l’Ambaixada del país andí a Londres des de 2012

El portal Wikileaks va anunciar aquest diumenge en el seu compte de Twitter que l’Equador li ha retornat l’accés a internet a l’australià Julian Assange, asilat a l’Ambaixada del país andí a Londres des de 2012. Equador li va tallar les connexions per internet a Assange arran d’uns pronunciaments en matèria política que Quito va considerar que perjudicaven les seves relacions exteriors.

En un curt missatge en el seu perfil de Twitter, Wikileaks va assenyalar que “Equador reverteix l’aïllament a Assange després de trobada de l’ONU amb el president”, però no va revelar cap nom.

El president de l’Equador, Lenín Moreno, va rebre aquesta setmana al relator especial de l’ONU sobre llibertat d’expressió, David Kaye, i a l’alt comissionat de l’ONU per als refugiats, Filippo Grandi. Kaye va arribar a l’Equador per valorar l’estat de la llibertat d’expressió al país, mentre que Grandi va analitzar la situació dels immigrants veneçolans, en una gira que el va portar també per Colòmbia, Perú i l’Argentina.

El periodista equatorià Arturo Torres, integrant del Consorci Internacional de Periodistes de Recerca (ICIJ, per les seves sigles en anglès) i cofundador del portal de recerca Codi Vidre, va assenyalar aquest diumenge en aquesta web que el Govern equatorià suposadament havia emès un protocol especial de visites, comunicacions i atenció mèdica per Assange.

Requerits per Efe, cap font oficial a l’Equador va confirmar l’existència del document, que no té segells ni signatura, i que va circular al portal Codi Vidre en iniciar una setmana en la qual es preveu la visita a l’Equador de l’exjutge espanyol Baltasar Garzón, de l’equip de la defensa de l’australià.

La setmana passada, l’advocat Carlos Poveda, integrant de la defensa d’Assange a l’Equador, va revelar que iniciaran juntament amb Garzón accionis legals en contra del canceller del país, José València, per haver lliurat informació que consideren reservada sobre el cas del fundador de Wikileaks.

Poveda va assegurar que Garzón estarà a l’Equador per raons acadèmiques entre el 17 i el 19 d’octubre i va apuntar que com les decisions s’adopten en conjunt amb l’equip internacional d’advocats d’Assange, tots dos presentaran les accions legals.

El lletrat qüestiona el lliurament d’informació per la Cancelleria a la membre de l’Assemblea equatoriana Paola Vintimilla, que busca la desclassificació en l’Assemblea Nacional dels documents sobre el procés de naturalització a Assange.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia