Política

Ple del Parlament

Emissió conjunta d’El Punt Avui TV i el digital

El Parlament tomba “rebutjar l’intent de cop a la democràcia” del ple del 6 i el 7 de setembre

JxCat, ERC, CatECP i CUP frena una moció de Cs que també reclamava proclarmar que la “llei les sentències incumbeixen tothom”

El text rep el suport de Cs, PSC-Units i PP

El ple del Parlament ha tombat aquest dijous una moció de Ciutadans (Cs) que reclamava a l’hemicicle “expressar solemnement un profund rebuig per l’intent de cop a la democràcia” que, al seu entendre, es va produir durant els plens dels 6 i el 7 de setembre del 2017 en què es van aprovar les lleis del Referèndum i de Transitorietat Jurídica.

La mateixa moció, que ha rebut el suport del grup taronja, el PSC-Units i el PP i el vot en contra de JxCat, ERC, comuns i CUP, també pretenia que ple proclamés que “la llei i les sentències dels tribunals incumbeixen tothom”, i que “ningú hi està per sobre”.

El text, que s’ha rebutjat en bloc, buscava a més que el ple declarés que tant l’1-O com “tots els intents” d’implantar-ne els resultat són “il·legals, antidemocràtics i sense cap valor a l’ordenament jurídic”.

Un altre dels punts reivindicava el paper del Parlament dins del sistema institucional de Catalunya i volia instar el govern a “no permetre cap intent d’usurpació de tot o part de les funcions o de la representació de la ciutadania que corresponen al Parlament per part de cap altre òrgan, institució o associació o grup informat de mena” com ara l’Assemblea d’Electes. I el mateix per part del govern respecte del Consell de la República. Aquest punt també ha estat rebutjat.

El ple també ha tombat la petició de manifestar “preocupació per la constant i reiterada vulneració de drets dels diputats” per part de la majoria independentista, tal com demanava Cs en un text consensuat amb el PP i, en algun punt, amb els socialistes.

La moció reclamava exigir que aquesta situació “antidemocràtica” que denunciaven no es tornés a produir.

Segueix en directe la sessió al Parlament a El Punt Avui TV i al digital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia