Política

Presó per a un expert en tir que volia atemptar contra Pedro Sánchez

Es tracte d’un home de 63 anys i veí de Terrassa, fill de l’últim alcalde franquista de Rubí, que està en contra de l’exhumació de Franco

Al seu domicili tenia setze armes de foc, entre els quals rifles de precisió i un subfusell d’assalt

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home, de 63 anys, vigilant de seguretat privada i veí de Terrassa, que volia cometre un atemptat contra Pedro Sánchez per l’exhumació de les restes de Franco, segons publica aquest dijous el diari digital Público. L’home, Manuel Murillo, que és fill del darrer alcalde franquista de Rubí, va ingressar a presó el 21 de setembre.

El jutjat número 3 de Terrassa és l’encarregat d’investigar el cas, que va arrencar després de la denúncia que va fer una usuària d’un grup de whatsapp on aquest home va passar d’insultar Sánchez a demana suport logístic per cometre un atemptat contra el president espanyol. Deia que estava disposat a “sacrificar-se per Espanya”.

Un cop es va descobrir la seva habilitat amb les armes, el jutge va ordenar l’entrada, registre i detenció d’aquest veí de Terrassa.

L’home està en presó incondicional al centre de Brians 2.

L’Audiència Nacional rebutja l’amenaça terrorista

El TSJC ha assenyalat que les diligències van passar pel jutjat número 4 de Terrassa, que va acordar el 21 de setembre la presó provisional del detingut. Posteriorment, el jutjat número 3 d’instrucció va ratificar la presó sense fiança el 4 d’octubre.

L’Audiència Nacional va rebutjar el cas en considerar que no era una amenaça terrorista.

Fill de falangista

En un comunicat, la formació VOX ha explicat que va ser una coordinadora de Barcelona qui va alertar els Mossos d’Esquadra després de conèixer els plans de l’arrestat a través d’un xat de WhatsApp.

Manuel Murillo Sánchez ha estat vinculat al franquisme des de ben petit. El seu pare, Manuel Murillo Iglesias, va ser un falangista convençut i va ostentar aviat els càrrecs de Cap Provincial de Cadets i Guies de la Província de Barcelona, Delegat Local d’Educació i Esport, Delegat Local del Front de Joventuts i Delegat Local de Sindicats. El 1962, arran de la rierada de Rubí, va ser nomenat alcalde en substitució de Miquel Rufé i va ostentar aquets càrrec fins l’any 1977.

L’arrestat, que té 63 anys, és membre del Club de Tir de Precisió de Terrassa. Va ser subcampió de Catalunya i campió d’Espanya en cursa de 100 quilòmetres i va rebre el premi a millor esportista de Rubí en dues ocasions, els anys 1994 i 1996.

En un comunicat, la formació VOX ha negat que Manuel Murillo Sánchez tingui cap mena de lligam amb el partit. “Mai ha estat afiliat, no ha tingut cap relació amb VOX”, remarca l’escrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia