Política

L’ANC avisa Quim Torra que no hi haurà mediació internacional “si no s’avança en la unilateralitat”

La presidenta Elisenda Paluzie creu que cal “plantejar un conflicte” per aconseguir un referèndum forçat des de l’exterior

Llança una campanya perquè els consumidors triïn empreses “alternatives” per ajudar “a fer efectiva la República” internacional

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha advertit aquest dijous al president de la Generalitat, Quim Torra, que “només avançant en la via de la unilateralitat” hi haurà mediació internacional en el conflicte català. Aquestes paraules de la presidenta de l’entitat independentista, Elisenda Paluzie, arriben després que el president digués dimecres en seu parlamentària que el Govern, a través del conseller d’Exteriors, Ernest Maragall, intensificarà l’acció internacional per “preparar el camí a la mediació”. Per a l’ANC, l’escenari d’un referèndum d’autodeterminació forçat internacionalment és “més probable” que el d’un acordat amb l’Estat, però assegura que només podrà arribar “si es planteja un conflicte”. “No hi haurà internacionalització si no s’augmenta el conflicte i la determinació per la via unilateral”, ha sentenciat Paluzie.

Nova campanya

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat aquest dijous la campanya de “consum estratègic”, que pretén modificar els hàbits de consum dels ciutadans perquè triïn empreses que no van participar de la “campanya de catastrofisme” de la tardor de l’any passat, quan més de 3.000 empreses van traslladar les seus socials fora de Catalunya. Segons ha explicat la presidenta no es tracta d’”una llista de bons i dolents”, en referència a les empreses, sinó que es pretén “facilitar la informació als ciutadans” sobre aquestes companyies perquè després “preguin la seves decisions”. L’objectiu de la iniciativa és contribuir a “donar efectivitat real a la proclamació de la República Catalana” a través de la selecció d’empreses “alternatives” per part dels consumidors. Les empreses que ho vulguin podran apuntar-se al registre que ja ha obert l’Assemblea, i en una segona fase l’entitat facilitarà el contacte entre els ciutadans i les companyies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia