Política

Amnistia Internacional vetllarà pel “dret a la salut” dels presos en vaga de fam

La coordinadora de l’ONG a Catalunya diu que només s’ha d’actuar sobre Turull, Rull, Sànchez i Forn per “decisió mèdica”

L’eurodiputat d’ERC Josep Maria Terricabras afirma que la vaga de fam “ha remogut coses” a la UE

Amnistia Internacional (AI) ha anunciat que farà “seguiment” de la vaga de fam dels presos independentistes.

La coordinadora de l’ONG a Catalunya, Adriana Ribas, ha afirmat aquest dimecres que analitzaran com “com reacciona Institucions Penitenciàries” a l’acció de protesta i vetllarà pel seu “dret a la salut”.

L’organització de defensa de drets humans se centrarà en particular en què “només sigui la decisió mèdica la que regeixi” qualsevol determinació que es prengui sobre els líders en vaga.

Preguntada sobre quina hauria de ser la reacció de la UE a l’acció dels presos, Ribas ha apuntat que qualsevol pronunciament ajudaria a “generar un qüestionament del seu empresonament”.

L’activista ho ha explicat en la presentació de l’informe sobre la situació dels Drets Fonamentals a la Unió Europea (UE) el 2017 a la seu de les institucions europees a Barcelona. L’eurodiputat d’ERC Josep-Maria Terricabras, que ha assistit a l’acte, ha assegurat que la vaga de fam “ha remogut coses” a la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia