Política

El jutge de l’1-O retorna el material comissat a Òmnium

Òmnium Cultural va denunciar ahir que els escorcolls de la Guàrdia Civil a la seva seu el març passat —ordenats pel jutge d’instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els organitzadors de l’1-O— cercaven de “criminalitzar l’entitat”.

Òmnium va expressar-ho en un comunicat, en què detalla que el jutge ha autoritzat ara que recuperin tot el material comissat. Es van endur la comptabilitat del 2016 al 2018, tres telèfons mòbils, deu gigues de documentació i 320 d’imatges. El retorn del material arriba després que en un nou informe la Guàrdia Civil descarta que Òmnium hagi estat finançada per la Generalitat per organitzar el referèndum, tot i que la situa com a entitat mobilitzadora de la societat per assolir la independència del país. L’advocada del president d’Òmnium, Marina Roig, va indicar que el fet que l’atestat defineixi que es va cridar a mobilitzar-se en actitud “serena” i “alegre” desacredita l’acusació de rebel·lió de Jordi Cuixart, en presó provisional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia