Política

Arrenca el dejuni “col·lectiu encadenat” a Barcelona

Una quinzena de persones donen suport a la iniciativa i tres inicien el dejuni

L’antic dipòsit d’aigües del Rei Martí, a Sarrià, acull l’acció que vol tenir continuïtat fins al 20 de desembre

La plataforma Prou d’ostatges ha iniciat aquest divendres un dejuni “col·lectiu encadenat” en solidaritat amb els presos polítics en vaga de fam a l’edifici històric del dipòsit d’aigües del Rei Martí de Barcelona.

La jornada reivindicativa ha arrencat amb la ingesta d’aigua per part de les persones que han secundat l’acció. Abans, però, personal sanitari ha fet una revisió mèdica als participants, els ha fet un qüestionari de salut i els ha informat dels riscos i les situacions que es trobaran durant la vaga de fam.

El dejuni es farà en relleus d’un mínim de dos dies i un màxim de set, per part de persones d’entre 18 i 75 anys, que a més de la revisió mèdica prèvia també tenen seguiment assistencial.

Des del col·lectiu han explicat que els interessa que s’hi afegeixi gent de forma “esglaonada” de manera que l’acció tingui continuïtat fins al 20 de desembre.

Tres dejunadors el primer dia

En aquesta primera jornada, una quinzena de persones ha donat suport als “dejunadors”, que en aquesta ocasió han estat tres persones.

Una de les persones que s’ha sumat al dejuni és en Jordi Adroer, que té previst allargar-lo durant quatre dies perquè després s’ha de reincorporar a la feina. “És un gest per ajudar en la denúncia d’una injustícia que es viu i per solidaritzar-nos amb els presos en vaga de fam”, ha detallat.

Adroer, que no és la primera vegada que participa d’una vaga de fam, ha explicat que els efectes són diferents per cada persona. En el seu cas, els primers dies té molta gana, després mal d’estomac i finalment, el quart dia, se sent fluix. “Sense dramatitzar. No és terrible i s’aguanta molt bé”, ha assegurat.

Per la seva banda, Lily Beuter té previst allargar el dejuni durant set dies. Tampoc és la primera vegada que deixa de menjar com a reivindicació. “Quan ens van citar amb l’ANC ho vaig fer i va estar molt bé”, ha explicat. “Vaig aguantar-ho bé, la qüestió és mentalitzar-se”, ha dit. En aquesta ocasió, participarà de l’acció en solidaritat amb els presos una setmana. “Faré 7 dies perquè és el màxim que em deixen fer”, ha comentat.

Dejunis a Montserrat, Cornellà i Terrassa

Ramon Masseguer, de Prou d’ostatges, ha explicat que comparteixen els mateixos objectius que els presos polítics en vaga de fam: denunciar públicament el “bloqueig” per part del Tribunal Constitucional (TC) espanyol dels recursos d’empara dels líders encausats.

La mobilització ha arrencat en aquest punt del districte de Sarrià però tindrà continuïtat en altres punts del país com Montserrat, Cornellà o Terrassa. “Animem la gent a què vingui a fer el dejuni o a donar suport als dejunadors”, ha apuntat Masseguer.

En aquest sentit, ha assegurat que l’acció prevista per aquest diumenge a Montserrat ja té persones que la faran possible fins al 23 de desembre. “Continuarem per Nadal i Sant Esteve”, ha avançat. “La idea és que s’allargui en el temps i no fer una gran concentració de dejunadors en pocs dies”, ha manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia