Política

El CDR decideixen tallar l’AP-7 a l’altura de l’Ampolla indefinidament

Els manifestants demanen que hi acudeixi més gent i fan una crida a estendre la protesta altres punts del territori

Els viatgers afectats protesten per l’acció i els manifestants es queixen que de la inacció dels Mossos en alguns moments de tensió

Els activistes del Comitè de Defensa de la República (CDR) que tallen l’autopista AP-7 a l’altura de l’Ampolla han decidit en assemblea mantenir l’acció de forma indefinida i han fet una crida estendre la protesta a altres punts del país.

El tall ha començat cap a les set del matí d’aquest dissabte per reclamar l’alliberament dels presos polítics i la implementació de la república. L’acció ha provocat cues quilomètriques en tots dos sentits, que ja s’han reduït, perquè la majoria de vehicles aturats han pogut continuar la seva marxa per la nacional.

Ara per ara no tenen previst dissoldre la protesta. De fet, aquest migdia han decidit en una assemblea mantenir el bloqueig indefinidament i han demanat que hi acudeixi més gent, amb tendes, sacs, mantes, menjar i aigua. De moment, han rebut provisions, ampolles d’aigua i menjar per passar les pròximes hores a l’autopista.

Els CDR han cridat tot el territori a sumar-se a l’“espurna” de la mobilització iniciada a les Terres de l’Ebre.

Enuig dels afectats

Camioners i conductors aturats des de les set del matí han mostrat el seu rebuig al tall. Entre els vehicles hi havia un autobús del Vila-real Club de Futbol on hi anaven una quarantena de nens d’entre 10 i 12 anys. L’equip havia de participar en un torneig per la Marató contra el càncer de TV3 i disputar un partit contra el Barça i l’Espanyol. Finalment, després de més de quatre hores d’espera, l’autocar ha pogut girar. Malgrat això, els pares i mares d’aquest equip han mostrat reiteradament l’enuig contra la protesta dels CDR.

Al llarg del matí s’han viscut moments de tensió entre un grup dels CDR i els conductors aturats. Un camió de mercaderies perilloses s’ha saltat els controls dels Mossos d’Esquadra i ha circulat fins a pocs metres del punt on els membres dels CDR han tallat l’AP7 amb pneumàtics i branques d’arbres. Els guarda-raïls situats a la calçada en sentit sud han impedit que el vehicle pesant seguís circulant i se saltes el tall. El camió ha quedat atrapat i els manifestants, ubicats a l’altre costat de la via, l’han fet recular. Segons fonts de la policia catalana, es tracta d’una infracció viària i han demanat al camioner que fes marxa enrere i circulés per una via alternativa.

Abans d’aquest incident, que no ha provocat ni danys ni ferits, s’han viscut moments de tensió entre els manifestants i els conductors aturats. Tots grups s’han escridassat i s’han fet retrets mentre uns i altres retiraven i posaven branques d’arbres per tal de delimitar amb una barrera l’àrea de protesta.

Els manifestants han criticat la inacció dels mossos davant aquests moments crispació. “No han fet la seva feina, hem evacuat les situacions d’emergència com una dona embarassada o un home que havien d’operar al seu pare i hem obert camí a l’ambulància i els bombers”, ha assegurat un dels membres de l’acció. “Ens han agredit i no han fet res, sembla que estiguin buscant que ens barallem entre nosaltres”, ha alertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona