Política

Les causes contra Tamara i Adrià Carrasco s’investigaran a jutjats de Gavà, Granollers i Vilanova i la Geltrú

La Fiscalia ha informat desfavorablement de la competència del Jutjat d’Instrucció número 24 de Barcelona perquè els suposats delictes de desordres públics no es van cometre a la capital catalana

L’Audiencia Nacional va desestimar al novembre els càrrecs de terrorisme i es va inhibir en favor dels jutjats catalans

Les causes contra Tamara Carrasco i Adrià Carrasco per haver presumptament instigat i participat en desordres públics seran investigades per jutjats ordinaris.

El Jutjat d’Instrucció número 24 de Barcelona ha resolt remetre als jutjats de Granollers, Gavà i Vilanova i la Geltrú el procediment contra els dos membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) pels talls de carreteres de la Setmana Santa de 2018.

El 10 d’abril de 2018 la Guàrdia Civil va realitzar un operatiu a Gavà i Esplugues de Llobregat per detenir els dos activistes sota l’acusació de terrorisme. Tamara Carrasco va ser detinguda i Adrià Carrasco va aconseguir escapar-se i marxar cap a Bèlgica, on viu a l’exili.

L’Audiencia Nacional va desestimar al novembre els càrrecs de terrorisme i es va inhibir en favor de dels jutjats catalans, si bé no va aixecar les mesures cautelars imposades a ue Tamara Carrasco.

La causa va recaure el passat desembre per repartiment al número 24 de Barcelona, que va demanar a la Fiscalia que indiqués de quins jutjats eren competents per instruir les causes. La Fiscalia va entrar dilluns un escrit on informava desfavorablement sobre la competència territorial del jutjat barceloní perquè els fets no s’havien produït a la jurisdicció de la capital catalana.

Per aquest motiu, la titular del Jutjat número 24 ha reenviat la causa contra Adrià Carrasco pel tall del peatge de l’AP-7 la Roca del Vallès de l’1 d’abril al jutjat de Granollers i la corresponent al tall del peatge de Vallcarca (Sitges) de la C-32 el 2 d’abril al Jutjat de Vilanova i la Geltrú.

El cas de la Tamara l’ha remès al jutjat corresponent al domicili de Viladecans, ja que no s’ha demostrat que participés en cap tall, si bé l’acusació contra ella es basa en un àudio on suposadament instava a tallar carreteres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia