Política

La Fiscalia investiga l’abocament d’escombraries i fems a diversos jutjats catalans

El Fiscal Superior requereix un informe als Mossos sobre les diligències realitzades per identificar els autors dels fets

Demana al departament de Justícia que indiqui les despeses que va generar la neteja de les seus

El cap de la Fiscalia Superior de Catalunya, Francisco Bañeres, ha obert una investigació sobre els abocaments d’escombraries i fems davant de diferents jutjats catalans el passat 4 de febrer suposadament per part dels Comitès de Defensa de la República (CDR).

Després de rebre l’acord de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que instava el Ministeri Públic que investigués les possibles responsabilitats penals per aquests fets, el fiscal ha incoat diverses diligències d’investigació.

Així, Bañeres ha requerit al comissari en cap dels Mossos d’Esquadra que elabori un informe on es recullin les diligències practicades per la policia en relació amb aquestes accions, així com les gestions realitzades per identificar-ne els presumptes autors.

A més, ha demanat al TSJC que indiqui a la Fiscalia si els fets van alterar “el normal desenvolupament de les activitats judicials” previstes per al dia dels fets. També vol saber si la fortor provocada pels abocaments va provocar absències del personal dels jutjats.

Per últim, sol·licita al departament de Justícia que li detalli les despeses de neteja i reparació.

El fiscal recorda que la matinada del passat dilluns diversos grups de persones van abocar “grans quantitats d’excrements i dejeccions” a diferents seus judicials catalanes i van fer pintades amb missatges com Merda de Justícia i La justícia espanyola fa pudor a merda feixista.

Bañeres subratlla que aquestes accions van “pertorbar el normal desenvolupament de les funcions públiques” que s’havien de fer als jutjats aquell matí i fins i tot van obligar a suspendre les activitats als jutjats de Valls i Cervera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia