Política

El PDeCAT, sobre unes possibles eleccions el 14-A: “És una pressió que no entomem perquè no és creïble”

Bonvehí manté fins dimecres la porta oberta a retirar l’esmena a la totalitat als pressupostos de l’Estat si Sánchez “canvia d’opinió”

El 23 de febrer celebraran una convenció municipalista

El Partit Demòcrata no creu que el president espanyol, Pedro Sánchez, valori realment celebrar eleccions al Congrés el 14 d’abril. En una roda de premsa a la seu del PDeCAT de Sarrià, el president del partit, David Bonvehí, ha dit que la formació esta “preparada” per qualsevol cita electoral però ha opinat que ni Sánchez ni el PSOE valoren aquesta data: “És una mesura més de pressió pels independentistes que no entomem perquè no veiem creïble”. Així mateix, Bonvehí manté fins dimecres la porta oberta a retirar l’esmena a la totalitat als pressupostos de l’Estat. Això sí, sempre i quan el president espanyol “canviï d’opinió” i accepti les condicions dels independentistes.

Bonvehí ha donat poca credibilitat a la possibilitat d’unes eleccions espanyoles d’aquí dos mesos, enmig del judici de l’1-O i un mes i mig abans dels comicis municipals i europeus. De fet, després de la reunió del Comitè Nacional, Bonvehí ha emplaçat Sánchez a esgotar la legislatura amb el suport dels independentistes i de Podem. Perquè es doni aquest escenari, però, el PDeCAT insisteix en les condicions per blindar el govern espanyol: diàleg bilateral, concreció sobre el nom i les funcions de la figura del relator, i dret a l’autodeterminació.

En aquest sentit, Bonvehí ha apuntat que creu que tant Sánchez com el PSOE, en tot cas, estan centrats en els pressupostos de l’Estat i en les eleccions municipals i europees. Sobre els comptes espanyols, el president del PDeCAT ha reiterat que hi ha marge per a retirar l’esmena a la totalitat -presentada divendres al migdia- fins aquest dimecres, just abans de la votació: “No ens aixecarem de la taula fins quan s’expiri el termini”, ha deixat clar Bonvehí, que ha insistit que el PDeCAT es mantindrà “atent” per si el PSOE canvia d’opinió.

D’altra banda, el president del Partit Demòcrata ha opinat que PP, Cs i Vox han sortit “debilitats” de la manifestació d’aquest diumenge a Madrid, que va aplegar 45.000 persones segons xifres del propi govern espanyol.

Convenció municipalista

En un altre àmbit, Bonvehí ha anunciat que el PDeCAT celebrarà una convenció municipalista el 23 de febrer per donar a conèixer la majoria dels candidats a les municipals i donar el tret de sortida de la precampanya. Dilluns vinent el partit aprovarà l’equip de la direcció de la campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona