Política

Nova coalició entre MES i Unitat i Progrés Municipal

Han signat un acord per presentar-se junts a les eleccions locals

Sis pobles ja confirmats on hi haurà candidatura

“Fem poble, fem país.” És un dels conceptes que reivindica la nova coalició Unió de Partits Municipalistes (UPM.CAT), que concorrerà a les eleccions locals del 26 de maig. Ha estat creada arran de l’acord entre el Moviment d’Esquerres (MES) i Unitat i Progrés Municipal (UPM) de Torroella de Montgrí. UPM.CAT presentarà candidatura a Sant Feliu de Guíxols, Begur, Llançà, Torroella, Flaçà i Pont de Molins. Presumiblement s’ampliarà la llista, perquè hi ha converses amb altres pobles perquè s’uneixin al projecte, que pretén agrupar les llistes progressistes i amb vocació municipalista.

Diversos membres de la coalició afirmen que “cal una política molt pròxima a la gent” i buscar “la millora de la vida dels veïns des de les administracions locals”. UPM.CAT vol exigir a les institucions superiors que es posi fi a “la precarietat econòmica a la qual estan sotmesos els Ajuntaments”. Consideren que “els consistoris han de ser més reivindicatius” i que “només amb uns representants lliures d’interessos partidistes els pobles i ciutats poden continuar progressant”.

Colomí i Albó, alcaldables

El primer tinent d’alcalde de Torroella i portaveu d’UPM a la població, Jordi Colomí, encapçalarà UPM-UPM.CAT en les eleccions del maig. Subratlla que “aquest projecte ha començat a caminar” i té la voluntat de créixer arreu de Catalunya. Va destacar que “tenint millors municipis tindrem un millor país”. UPM va néixer el 1979 a Torroella, on diu que no ha seguit “les directrius de partits nacionals allunyades dels conciutadans”. A banda, el portaveu de MES a Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó, encapçalarà en les municipals MES Sant Feliu-UPM.CAT. Va destacar “la filosofia de prioritzar quin model convé a cada poble” i “l’atenció a les persones”, i es va referir al “concepte ampli de socialisme i humanisme” i al “dret irrenunciable a la reivindicació de l’autodeterminació”. La candidata a Santa Coloma de Farners serà Teresa Garcia Recasens; a Begur, Jordi Carreras, i a Llançà, Alícia Borràs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia