Política

Ábalos anuncia que la setmana que ve es reunirà amb els alcaldes del Bages per parlar de l’R4

El ministre de Foment no concreta cap pla d’inversió o millora específic pel tram accidentat entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet

El ministre de Foment, José Luís Ábalos, ha anunciat aquest dimarts durant la sessió de control al ple del Senat que la setmana que ve mantindrà una reunió amb els alcaldes del Bages per parlar de la línia R4.

L’anunci de la reunió arriba just una setmana després que els batlles de la Catalunya Central s’unissin per exigir que el ministre els rebés i que posés sobre la taula un calendari concret d’execució de les actuacions previstes a l’R4. Els alcaldes van dir que no descartaven emprendre “accions legals” si el ministre no els rebia en 15 dies.

Tot i l’anunci de la trobada, el ministre no ha concretat cap pla d’inversió o millora específic pel tram accidentat entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet.

En la seva intervenció al Senat, José Luís Ábalos ha lamentat l’accident de Castellgalí i ha recordat que encara s’estan investigant les causes per saber què va passar. “Estem treballant per restituir el servei amb totes les garanties”, ha destacat, després que la senadora republicana hagi recordat que el servei de tren al tram accidentat entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet es realitza en autobús perquè els maquinistes no hi volen circular perquè consideren que el tram no és prou segur.

Ábalos ha destacat tot el seguit d’accions que s’estan duent a terme o que s’han començat a licitar per millorar el servei de tren a Catalunya. “Continuarem amb el pla de Rodalies”, ha destacat el ministre i ha enumerat diferents accions que afecten tota la xarxa catalana com la rehabilitació de catenàries, la millora d’estacions o la licitació de nous trens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia