Política

Ball de noms en la llista de JxCat per Girona pel 28-A

Una de les propostes és que encapçali la candidatura l’exconseller de Cultura Lluís Puig i que entre les primeres posicions hi hagi el diputat Sergi Miquel

Negociació oberta entre el PDeCAT i la Crida

Les llistes de Junts per Catalunya que s’estan confeccionant a les diferents demarcacions catalanes amb vista a les eleccions espanyoles del 28 d’abril estaran encapçalades molt probablement per dos dels presos polítics del PDeCAT, així com també per l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez. Dels quatre candidats o candidates finals, un dels noms que està més obert és qui serà el número 1 per Girona. Una de les propostes és que sigui l’exconseller de Cultura de la Generalitat Lluís Puig, a l’exili des de l’octubre del 2017. Puig ja va ocupar també un lloc destacat en la llista per Girona de Junts per Catalunya que es va configurar pels comicis catalans del 21 de desembre d’aquell mateix any, 2017. Puig va anar aleshores de número 2 de la candidatura que va liderar l’actual diputada al Parlament Gemma Geis.

Fonts del PDeCAT van subratllar ahir que s’està en negociacions amb la Crida Nacional per la República i que no hi ha res tancat. Fa unes setmanes, de fet, havia sonat l’exconseller Jordi Turull com a cap de llista de la circumscripció de Girona. Una de les darreres propostes, en canvi, seria que Turull anés de número 1 de JxCat a Lleida; l’exconseller Josep Rull, per Tarragona i Jordi Sànchez, per Barcelona (a part de Rull i Turull, cal recordar que un dels altres presos polítics del PDeCAT, Joaquim Forn, serà l’alcaldable de la formació a la ciutat de Barcelona en les municipals del maig).

Tant des del PDeCAT com des de la direcció de la Crida, un dels noms que sembla que genera consens per estar entre les primeres posicions de la candidatura per Girona és el del llagosterenc Sergi Miquel, diputat al Congrés des del juny del 2016. En la proposta que va transcendir ahir s’apuntava que Miquel podria anar de número 2 i que pel tercer lloc s’optaria, potser, per una persona independent.

Propostes comarcals

La setmana passada es van celebrar assemblees comarcals del PDeCAT a la demarcació i, precisament en la del Gironès, Sergi Miquel va ser un dels tres noms que els associats van ratificar per trametre a la direcció del partit per ser tinguts en compte en la confecció de la llistes definitives al Congrés i al Senat (juntament amb Miquel, també es proposarà la presidenta del PDeCAT al Gironès, Fanny Carabellido, i el senador Joan Bagué).

Es preveu que els membres que integraran les llistes s’acotin més en el consell nacional del PDeCAT de demà i, alhora, que s’arribi a un consens amb la Crida en l’elecció dels candidats. En reunions internes del PDeCAT també s’havia parlat d’altres noms per anar a la llista per Girona, com ara el de la directora dels serveis territorials de Cultura, Carme Renedo, i el de l’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas (en el cas del lletrat, però, va confirmar ahir a aquest diari que continua mantenint més el seu interès a presentar-se com a candidat en les eleccions europees del 26 de maig).

Relleu al capdavant

Entre altres persones que han sonat per formar part de la llista per Girona hi ha Gemma Geis i l’exconsellera Marina Geli, que l’any passat es va adherir a la Crida. Algunes fonts, però, expliquen que Geis s’hauria autodescartat per anar entre les primeres posicions, amb la voluntat de continuar al Parlament (un extrem que de moment Geis no ha confirmat ni desmentit).

En les eleccions espanyoles del juny del 2016, el diputat Jordi Xuclà va encapçalar la llista de CDC per Girona al Congrés, en què Sergi Miquel va anar de número 2. Aquesta vegada, però, cap de les travesses situen Xuclà en les primeres posicions de la nova llista. Els associats a la Garrotxa proposaran dos noms per integrar la candidatura. En l’assemblea celebrada divendres de la setmana passada, el president del PDeCAT a la Garrotxa, David Coromina, va ser qui va obtenir més suports de les bases, amb quinze vots. Va tenir un vot més que Xuclà, que serà l’altre candidat que també es proposarà des de la comarcal.

LA DATA

07.03.19
El PDeCAT està previst que celebri un consell nacional extraordinari, en què s’abordaran les llistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia