Política

Baños i Reguant reiteren que no respondran a Vox

Els exdiputats de la CUP Antonio Baños i Eulàlia Reguant van ser informats ahir, de forma presencial, de la sanció que els ha imposat el Tribunal Suprem per haver-se negat a declarar el mes de febrer passat en el marc del judici pel referèndum de l’1-O. Els anticapitalistes, que s’enfronten a una sanció de 2.500 euros, van assegurar que mantindran “l’objecció de consciència fins al final i les últimes conseqüències” i que rebutgen contestar a les preguntes de la força ultradretana Vox per “ètica antifeixista”. L’actual regidora de la CUP a l’Ajuntament de Barcelona, Eulàlia Reguant, va assenyalar que la sanció constata el viratge “encara més a la dreta” del tribunal que jutja els líders independentistes i normalitza un partit “d’ultradreta, masclista i xenòfob” com és Vox. Reguant va afirmar, també, que no descarten recórrer contra la sanció si és “la via per dir al jutge Marchena i al Tribunal Suprem que no contestar a Vox és una decisió de compromís i de consciència”.

A Baños i Reguant, que se’ls ha sancionat per no haver complert amb l’obligació legal dels testimonis de respondre a totes les parts presents en un judici, tenen ara cinc dies per pagar o recórrer contra la multa i, si no ho fan, es pot obrir una peça separada contra ells al jutjat de guàrdia per delictes d’obstrucció a la justícia i desobediència greu a l’autoritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia