Política

El cap de l’Exèrcit algerià demana que Bouteflika sigui inhabilitat

La mà dreta del president aposta per aplicar l’article 102 de la Constitució, tal com es demanen els participants de les protestes de l’últim mes al país

El també viceministre de Defensa considera que cal trobar una solució de consens i dins la Constitució que permeti mantenir l’estabilitat

El viceministre de Defensa i cap de l’Exèrcit algerià, general Ahmed Gaïd Salah, ha demanat aquest dimarts la inhabilitació del president del país, Abdelaziz Bouteflika, amb problemes de salut greus d’ençà de 2013.

En una declaració difosa per mitjans oficials, Gaïda Salah, que és un dels homes més fidels a Bouteflika des de la seva arribada al poder el 1999, ha apostat per aplicar l’article 102 de la Constitució, que permet la inhabilitació del cap d’Estat. Aquesta és precisament la principal demanda a les protestes que en l’últim mes s’han multiplicat a Algèria.

En un discurs durant una visita oficial a la localitat d’Ouargla, al centre del país, Gaïd Salah ha constatat que “la situació al país està marcada aquestes dies per marxes populars pacífiques, organitzades a tot el territori nacional, que exigeixen canvis polítics”.

L’oficial, que ha estat la mà dreta del president al llarg del seu mandat, ha advertit que aquestes protestes “podrien ser explotades per parts hostils i malintencionades, tant a l’interior com a l’exterior del país, per intentar trencar l’estabilitat”.

Per aquest motiu, i per “evitar a la nació qualsevol situació d’incertesa”, Gaïd Salah ha apel·lat a “treballar amb patriotisme i sacrifici i a privilegiar els interessos suprems del país per trobar, en el futur immediat, una solució per resoldre la crisi”.

El general ha remarcat que aquesta solució només pot cabre dins el “marc de la Constitució, que és l’única garantia per a la preservació d’una situació política estable”. “En aquest context, es fa necessari, i fins i tot imperatiu, adoptar una solució per sortir de la crisi que respongui a les demandes legítimes del poble algerià i que garanteixi el respecte a les disposicions de la Constitució i el manteniment de la sobirania de l’Estat”, ha afegit.

Gaïd Salah ha apuntat com a “solució capaç d’assolir el consens de totes les visions i l’acord unànime de totes les parts” l’aplicació de l’article 102 de la Constitució, que permet la inhabilitació del president.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia