Política

Bosch, sobre l’informe del Tribunal de Comptes: “No l’acceptem, continuarem anant pel món explicant el nostre país”

“Tota l’acció exterior del Govern ha estat legal i legítima”, diu el conseller abans d’una reunió amb un conseller de la regió del Lazio

El conseller Alfred Bosch ha afirmat que no acceptarà l’informe del Tribunal de Comptes en el qual s’apunten “indicis d’irregularitat en acció exterior” del Govern entre 2011 i 2017. “Continuarem anant pel món explicant el nostre país”, ha dit Bosch en declaracions a l’ACN abans d’una reunió amb el conseller regional de Desenvolupament Econòmic i Comerç de la regió del Lazio, Gian Paolo Manzella, aquest dijous a la tarda a la delegació de la Generalitat a Roma.

Segons el conseller, “tota l’acció exterior del Govern ha estat legal i legítima” i l’executiu està “obligat” a continuar-la. “Tota l’acció exterior del govern català ha estat legal i legítima, i la defensarem, només faltaria que Catalunya no pogués fer acció exterior”, ha dit Bosch, que ha evitat respondre sobre les possibles conseqüències penals de l’informe, adduint que encara no l’ha vist. “Esperarem a veure l’informe final, a veure si s’han incorporat totes o una part de les 182 al·legacions que hem presentat”, ha afegit.

El Tribunal de Comptes ha donat llum verda aquest dijous a un informe que posa la lupa a les despeses de les delegacions, el Diplocat, viatges a l’estranger o encàrrec d’estudis en els governs Mas i Puigdemont. A partir del vistiplau del plenari, el document s’enviarà a la secció d’enjudiciament perquè obri unes diligències prèvies. Fonts jurídiques apunten que si es detecten responsabilitats penals, es posaran en coneixement de la Fiscalia General de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia