Política

Salutació feixista al costat d’Álvarez de Toledo a la UAB

Torrent expulsa de l’hemicicle un diputat del PP indignat pels retrets de la CUP

Aznar reapareix avui a Catalunya

Desacomplexament feixista al costat de la candidata del PP el 28-A a Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo. Un acompanyant de la cap de llista va fer una salutació nazi ahir a la UAB en resposta a la protesta de mig centenar d’estudiants que es manifestaven contra un acte organitzat per l’associació S’ha Acabat! titulat Davant dels nacionalismes i populismes, Europa! A Álvarez de Toledo li cridaven “Fora feixistes!” i ella s’hi encarava exclamant “Llibertat” amb un membre de la seva comitiva amb el braç alçat a pocs metres d’ella. La candidata va poder accedir a l’acte. La visita a la UAB arriba justament la vigília del retorn de José María Aznar en un acte de campanya a Catalunya després de 15 anys. L’expresident espanyol, mentor ideològic d’Álvarez de Toledo, també va ser mal rebut l’any 1999 al mateix campus. Només d’arribar, la candidata va acusar els manifestants de “mocosos totalitaris i senyorets reaccionaris”: “Els exigim que se’n vagin a la biblioteca, a pensar, a llegir i a aprendre que existeixen diferents opinions. Això és la democràcia.” El líder popular, Pablo Casado –que no hi era–, va parlar d’“apartheid” i el PSOE i Ciutadans van obviar la salutació feixista i van rebutjar la protesta dels estudiants.

La trifulga es va traslladar al ple del Parlament. La CUP es va queixar mostrant una imatge de la salutació feixista, i el diputat popular Santi Rodríguez es va indignar, fins al punt que el president de la cambra, Roger Torrent, el va acabar fent fora de l’hemicicle després de cridar-lo tres vegades a l’ordre, tal com marca el reglament. Rodríguez és el segon parlamentari expulsat de la cambra des de la recuperació de la institució, després que el 6 d’octubre del 1994 el president del Parlament d’aleshores, Joaquim Xicoy, va fer fora Josep Curto, també del Partit Popular.

LA FRASE

Avui vostès defensen el braç alçat al costat de Cayetana, amb la seva vehemència defensen la salutació feixista
Natàlia Sànchez
Diputada de la CUP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia