Política

Els líders dels principals partits espanyols donen el tret de sortida a la campanya del 28-A a Madrid i Sevilla

Pedro Sánchez adverteix que si les dretes sumen pactaran i crida abstencionistes i indecisos a fer-li confiança

Casado reclama “unitat de vot” de dretes per fer fora Sánchez de la Moncloa

Madrid i Sevilla acullen aquest dijous al vespre els líders dels principals partits espanyols en l’arrencada de la campanya electoral de les eleccions legislatives del 28-A, on la dreta es presenta fragmentada en tres però amb l’objectiu comú d’impedir un segon mandat de Pedro Sánchez.

El líder del PSOE ha advertit des de Dos Hermanas que si les tres dretes sumen pactaran. “Si la dreta suma s’entendrà i farà a Espanya el que està fent a Andalusia”, ha alertat davant d’un públic entregat que ha omplert de gom a gom la Caseta Municipal del recinte ferial de Dos Hermanas. Segons ell, “hi ha un risc evident que això passi” i “l’única organització política que pot frenar les tres dretes és el PSOE”.

És per això que ha fet una crida als seus a “guanyar” els comicis per una “amplia majoria” i ha apel·lat a indecisos i abstencionistes –un 40% de l’electorat segons l’última enquesta del CIS– a fer-li confiança i apostar per la “convivència” i no per la “confrontació”. “Han d’anar a votar els socialistes convençuts, però també hem d’adreçar-nos al conjunt d’espanyols: als que han decidit que no hi aniran, cal dir-los que el seu vot compta i als que no saben a qui votar els demano que confiïn en el PSOE”, ha dit.

En aquest sentit, ha avisat que si PP, Cs, i Vox aconsegueixen una majoria parlamentària “la confrontació territorial està garantida; la corrupció tornarà a les institucions perquè el PP no s’ha netejat, i tornaran les retallades i la involució en l’Estat del benestar”. “Si la dreta suma, faran a Espanya el que estan fent a Andalusia”, ha reblat.

El primer secretari del PSOE ha volgut desmentir el relat dels partits de dretes que el consideren anticonstitucionalista perquè ha pactat amb els independentistes. “La dreta i els partits independentistes van tombar els nostres pressupostos, això demostra que no hi tenim cap pacte”, ha recordat.

“Unitat” de dretes

De la seva banda, el candidat popular Pablo Casado ha reclamat “unitat de vot” de dretes el 28-A per fer fora Sánchez del govern espanyol. “O canviem el govern o ens canvien la nació”, ha alertat en l’últim acte de precampanya del PP, celebrat al Florida Park Retiro de Madrid.

El popular ha proclamat que “avui comença tot” perquè el PP guanyi les properes eleccions generals i canviar Espanya. “No en tingueu cap dubte, guanyarem, governarem i recuperarem el futur d’Espanya”, ha promès Casado, que ha afegit que amb el PP tornarà “la dignitat, la seguretat, la prosperitat i la unitat”.

En aquest sentit, ha assegurat que “només podem ser alternativa de govern si votem units i només podem mantenir la unitat nacional si mantenim la unitat de vot”.

Casado ha demanat als simpatitzants del PP que puguin sentir-se “decebuts” que no juguin “a la ruleta russa” amb Vox o Cs. “Aquí està el seu Partit Popular que no els decebrà”, ha garantit.

El líder del PP ha insistit que Sánchez és un “perill públic” i ha assegurat que el PP serà una “escullera” que “posarà fre a la deriva secessionista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia