Política

El PP català recorre a Aznar per afirmar-se davant Cs i Vox

L’expresident espanyol feia quinze anys que no parlava en un míting del partit a Catalunya

Aznar acusa el PSOE d’haver posat en marxa el “compte enrere de l’autodeterminació”

Quinze anys després que l’expresident espanyol José María Aznar participés en el seu últim míting del PP a Catalunya, el partit que ell va portar a La Moncloa tornava a recórrer a la seva ascendència, ahir, a Barcelona, en una mostra de sintonia entre els nous dirigents i qui s’ha investit des de la Fundació FAES en la consciència més espanyolista i conservadora del PP. “Estimat president Aznar, gràcies per ser aquí”, llançava de bon inici el líder del PP català, Alejandro Fernández, per incitar la comunió de tot l’auditori del World Trade Center als crits de “president, president”.

Acompanyant la madrilenya Cayetana Álvarez de Toledo –la candidata amb el discurs més radical sentit fins ara també en el PP català–. José María Aznar va preguntar ahir als catalans per on volen anar: “Per la mentida independentista o per una societat oberta, segura i pròspera.” Tot acusant els dirigents independentistes de “malversadors” i “vells i nous supremacistes” que volen “batasunitzar Catalunya”, l’expresident espanyol va posar-se ell mateix i el PP com a exemple de lleialtat “a aquella integració de la transició que d’altres han tractat a cops de peu”. Referint-se tota l’estona amb desqualificacions i fins i tot insults als dirigents independentistes, els va advertir: “No permetrem que els colpistes d’ahir tornin a ser els colpistes d’avui.”

De fet, en la seva pròpia versió de la història, Aznar va afirmar que el feixisme a Catalunya se’l van inventar Estat Català i –atenció que això és inèdit– “les joventuts d’ERC”, que van donar un cop contra la República el 1934”.

Però també va acusar el PSOE, com ja ha fet anteriorment Casado, de tenir pactat el calendari de l’autodeterminació de Catalunya: “No desistirem davant dels espavilats que han posat en marxa el compte enrere de l’autodeterminació de Catalunya”. Lògic tenint en compte que, segons ell, Espanya té “una esquerra que no reconeix la nació, sinó suposades nacions”. Una esquerra que, va recordar, vol “indultar els colpistes”. Aznar va qualificar Pedro Sánchez de “candidat secessionista”.

El líder català, Alejandro Fernández, va denunciar que “Catalunya està controlada per un moviment nacional populista que posa en risc la democràcia a tot Europa” i la candidata per Barcelona va centrar tota la seva intervenció al voltant del xoc amb els universitaris antifeixistes de la UAB. Davant d’una Catalunya formada per una “massa fanatitzada i hipnotitzada”, Álvarez de Toledo va advertir que no servirà la recepta de “conte de nens“ de Vox de dissoldre l’autonomia i que el camí per derrotar els “xenòfobs nacionalistes” catalans serà llarg.

LA FRASE

Pedro Sánchez és el candidat secessionista. Han posat en marxa el compte enrere de l’autodeterminació
José María Aznar
expresident del govern espanyol

Cs torna a denunciar TV3 ara pel ‘Sense ficció’

Ciutadans ha tornat a denunciar TV3 davant la Junta Electoral Central (JEC), ara per l’emissió el dia 9 del programa Sense ficció dedicat a explicar com afronten la vida les famílies dels presos polítics. Ciutadans considera que el documental El procés dins del procés, que mostrava el procés psicològic i emocional de les famílies dels líders catalans empresonats, va ser “clarament partidista i electoralista” i s’identificava amb “la base del programa de determinades opcions polítiques i candidatures”, en referència a JxCat i ERC. Segons la denúncia dels de Rivera i Arrimadas, el reportatge es va emetre “en període electoral” i va difondre “exclusivament i excloentment” l’opinió que les forces sobiranistes tenen sobre l’afer. En el seu escrit de denúncia, Ciutadans també recorda que hi apareixia Montse Bassa, candidata gironina d’ERC i germana de l’exconsellera presa Dolors Bassa; Diana Riba, número dos de la candidatura europea dels republicans i parella de l’exconseller pres Raül Romeva; a més de Meritxell Lluís, candidata de JxCat al Senat i parella de l’exconseller pres Josep Rull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

França convida Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a europa

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona
política

La Junta Electoral de Girona proclama 15 candidatures i n’exclou una

girona
dinamarca

Dinamarca anuncia el tancament de la seva ambaixada a l’Iraq

barcelona