Política

Jordi Colomí

Alcaldable per UPM

“Treballant pel poble es millora el país”

“Hem de continuar sent referents en cultura, esport i respecte al medi natural”

“Des de la moció, s’han acabat les notícies negatives”

Nascut el 1960. Actualment, és primer tinent d’alcalde. Va començar en política el 1987 formant part de la llista d’UPM. També va ser cap de gabinet de l’alcaldia de Salt del 2007 al 2011.

Jordi Colomí es mostra orgullós de la tasca feta durant aquest curt mandat. La clau, “anar per feina”, assegura.

Després de dos anys llargs en el govern, com heu deixat el poble?
Hem fet els projectes que hem pogut durant aquest temps. Per exemple, hem desencallat la zona esportiva, que era una obra urgentíssima. No podíem fer l’esport que ens mereixíem, i ens hem tirat de caps a fer-ho. D’altra banda, van tenir oblidat durant 14 anys el nucli antic. No s’han fet polítiques de millora. Nosaltres hem tirat endavant dos projectes clau: la plaça del Lledoner i la de l’Església, que servirà per posar fil a l’agulla al projecte del nucli antic, que no té aturador si continua el govern progressista. Però no només hem treballat al centre, sinó que hem volgut actuar a tots els barris. N’hi havia que no notaven l’acció de l’Ajuntament, i això és injust.
Va ser un inici de mandat força complicat. Com ho va viure?
Nosaltres vam entrar a través d’una moció de censura juntament amb ERC-Junts, LEST i la CUP, ja que hi havia un govern que no governava. Vam decidir fer un cop de timó, i el canvi va ser positiu. Des d’aquell moment es van acabar les notícies negatives als diaris. Vam anar per feina i vam desencallar temes enquistats. Estic satisfet, hi ha hagut bona relació i fidelitat amb el govern. El poble ho ha notat.
Com valora la seva tasca a les regidories de què és el responsable?
N’estic content. De seguida em vaig submergir a les àrees que em vaig involucrar. Val a dir que a l’Ajuntament hi ha personal molt implicat que ajuda moltíssim, que està preocupat que tot vagi bé. La seva dedicació i complicitat ens ha servit per tirar endavant molts projectes.
L’EST ja ha dit que està satisfet del mandat i que repetiria coalició de govern. Vostè què hi diu?
El que és segur és que el govern ha funcionat. Ara bé, qui marca la pauta sempre són els electors, i depèn de com surtin els resultats seran possibles uns pactes o altres. Estem contents de la feina feta, de l’empremta que hem deixat en el govern i en el poble. Sempre és un honor que et diguin que aquest govern ha funcionat, i més encara si ho fan els socis de govern.
Quin és el futur immediat?
Hem de continuar tenint un municipi referent en tot el que fa la cultura, el respecte al medi natural i l’esport. És un eix essencial. L’altre objectiu és que el nostre jovent estigui format i tingui feina al municipi. Per tant, ens trencarem les banyes per dur empreses al polígon, que portin feina estable i de qualitat. El turisme també és important, però cal una economia diversificada.
Com és el seu equip?
Repetim els mateixos en els primers tres llocs. No hem fet ni un mandat de quatre anys i tenim moltes coses per acabar i per començar. A partir del quart lloc, majoritàriament rejovenim la llista. És un pas més en la millora de la preparació de futurs regidors.
Ha funcionat l’EMD?
No hi ha una forma de govern perfecta. L’EMD no ho és. Tot i així, el seny que hi estem posant tots plegats fa que les dues administracions ens entenguem. I això no passa en altres EMD. Ens hem deixat de ximpleries i hem anat per feina. Hem tirat endavant projectes importantíssims. La façana marítima de l’Estartit canviarà de forma molt positiva. Estarà molt més integrada i modernitzada. També hi ha els projectes de la biblioteca, que arrencarà d’aquí a un parell de mesos, i l’Espai Medes, un element que ens portarà un plus tot l’any per desestacionalitzar la temporada turística.
UPM s’ha expandit més enllà de Torroella.
Fa unes setmanes vam presentar la nova coalició Unió de Partits Municipalistes (UPM.CAT), arran de l’acord entre el Moviment d’Esquerres (MES) i UPM de Torroella, i que concorrerà en una desena de municipis a les eleccions. L’objectiu és agafar el model de treball des del municipi per fer un país millor. Treballant pel poble es millora el país. Estem contents, que la coalició dugui el cognom UPM és un orgull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs