JOSEP PERICH

ALCALDE DE FLAÇÀ PER CIU

«L'aparcament a l'estació angoixa»

Perich no fixa cap data per a la construcció de la nova escola i no té clar si es tornarà a presentar

–Encarem el final del mandat. Faci'n un balanç global.
–«No tenia experiència política, ni tampoc molts dels meus companys, que hem hagut de fer l'aprenentatge. La visió dels set regidors és estar al servei del poble. Sis hem format equip de govern, i amb el del PSC hi ha bona relació. Podem donar gràcies que hi ha hagut bastant bona sintonia. Tenint en compte el temps que fa que hi som, estem bastant contents, s'estan començant a veure les coses endegades.»
–Aconda potser ha estat el més difícil que ha hagut de viure com a alcalde?
–«És un vertader problema per al poble de Flaçà i l'entorn, perquè moltes famílies tenien algú a Aconda, o fins i tot tota la família. Ha estat un tema que ens ha portat maldecaps. D'entrada, no ens van donar gaire peu a poder intervenir-hi. Quan vam veure que les coses anaven malament vam fer les gestions, es va intentar. Però van faltar els inversors, l'empresa ja estava molt desestructurada i amb molt poca visió de futur.»
–El problema del pas a nivell també s'arrossega de fa temps.
–«Es va canviar el projecte que hi havia hagut inicialment, que en general no agradava a ningú, perquè era un Scalextric que dividia molt el poble. Es va fer un nou estudi d'acord amb Foment. L'últim projecte que tenim està al punt de caramel. També inclou una forma de T per accedir per sota de l'autovia al polígon industrial. A tot això ara fa falta que Foment hi posi el duro.»
–L'estació de trens és cabdal per a un municipi com Flaçà.
–«L'estació facilita la comunicació. Tenir el tren a la porta és important, però per contra hem de dir que ens crea problemes. És el punt d'enllaç de tot el Baix Empordà i fins i tot de gent de Banyoles. Renfe s'ha despreocupat dels aparcaments. Hem de donar gràcies que ens ha deixat tirar a terra un mur a la plaça de l'Estació, on hi havia dos cul-de-sacs. Això ara s'ha arreglat, però el tema de l'aparcament ens angoixa. Hi ha cotxes que hi són una setmana o un mes.»
–El debat del POUM tampoc no ha estat exempt de polèmica...
–«Quan vàrem entrar el pla general estava aprovat, però encara hi hauria hagut la possibilitat de parar-lo. Quan vam anar per desenvolupar el sector on han d'anar les escoles i desenvolupar els habitatges de protecció oficial van sorgir els problemes. Vam pensar que en comptes de fer cases molt petites es podien fer dos o tres blocs de planta i dos pisos. La idea era bona però no va ser del gust dels veïns de l'entorn, i es va tornar al pla inicial de casetes.»
–Quan hi haurà l'escola nova?
–«La data és de molt mal dir. També ens agradaria tirar endavant el tema de la guarderia al final del carrer de Pau Casals.»
–Es tornarà a presentar?
–«Estic content del que s'ha fet però vol molta dedicació i no poder fer les coses al gust de tothom crema. Estic molt il·lusionat, molt a gust, però no m'atreveixo a dir si tindré ganes de tornar-hi.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona