Política

Víctor Puga

Alcaldable de Candidatura de Progrés a l'Escala

“L’Escala ha fet un salt de qualitat indubtable”

Víctor Puga defensa la reforma urbanística realitzada en aquest mandat

Aspira per segon cop a l’alcaldia

Nascut el 1972, Víctor Puga va ser tinent d’alcalde durant dos mandats (del 2007 al 2015), abans d’accedir a l’alcaldia. El 2015 encapçalava la llista PSC-CP i aquesta vegada la llista es dirà Candidatura de Progrés.

El primer mandat de Víctor Puga com a alcalde de l’Escala ha estat marcat per importants obres al municipi, a la platja i a la plaça de l’Ajuntament, entre altres punts. Una reforma urbanística que també ha generat debats al consistori en els últims anys.

Quin balanç fa d’aquest mandat de grans obres?
Extraordinàriament positiu i estic convençut que el temps situarà les coses al seu lloc. El retorn ja s’està veient. Les obres, tant a la façana marítima com a Riells, tenen un impacte que irradia per tot l’entorn i el conjunt del municipi. L’Escala fa un salt de qualitat indubtable fruit d’aquesta gestió urbanística, i és un element detonant perquè es desenvolupi un sector tan important com el sector hoteler: pràcticament no teníem places i ara hi ha projectes molt importants que signifiquen que aquest sector veu un atractiu a l’Escala. Això beneficia el conjunt.
Quin ha de ser el principal tema del proper mandat?
Seran temes, en plural; plantejarem dotze propostes per a l’Escala. El que es necessita primer de tot és tenir projecte, planificació i capacitat per executar-la; ens sentim capacitats per liderar i generar consensos per tirar-ho endavant. Volem una vila més pròspera i més cohesionada i per aconseguir-ho cal una aposta per tres o quatre elements que són clau: un projecte cultural important a partir d’elements com Empúries, l’Alfolí, el cementiri mariner, el Museu de l’Anxova i de la Sal, la zona del port. Tots aquests elements ens permeten fer una proposta i un relat global amb Empúries òbviament com a referent. La cultura serà un pilar fonamental del proper mandat segur, amb l’aposta d’un model turístic basat en la cultura, gaudir de la natura i l’esport que hem d’acabar d’impulsar.
Més línies de treball?
Necessitem un creixement en serveis, infraestructures i equipaments, no només per a l’Escala sinó amb una mirada per exercir una certa capitalitat sobre el nostre entorn, els vuit o nou municipis que tenen l’Escala com a referent. L’aposta pel comerç també serà indispensable per als propers anys, a partir del pla director i de dinamització comercial que hem impulsat. Hem de fer una proposta concreta pel comerç i dedicar-hi durant aquests quatre anys recursos per cuidar el petit comerç; perquè al final quan parles de petit comerç parles de cohesió, de fixar població en espais petits com el nucli antic. Tenim quatre zones comercials; cada una necessita el seu projecte de dinamització. Al nucli antic, l’aposta pel petit comerç és bàsica per al proper mandat. També cal treballar la cohesió social i l’aposta pels barris a base de generar activitats, ubicar-hi equipaments. Un altre aspecte important serà el de l’educació i joventut.
Encapçalar una llista titulada Candidatura de Progrés és marcar distància amb el PSC?
No li vull donar aquesta connotació; es tracta d’encapçalar un projecte municipalista, tenim la trajectòria que tenim i aquests quatre anys hem actuat com hem actuat. Això ens permet fer una proposta més inclusiva i més transversal que mai. Crec realment que l’Escala requereix un tipus de projecte com el que impulsem a partir d’aquest respecte a diferents sensibilitats i amb la voluntat clara de generar el màxim possible d’adhesions a una proposta local. Ens ha semblat la fórmula idònia, lliga amb el nostre tarannà.
Mateixos components a la llista?
Hi ha canvis, incorporem gent jove, fem una barreja que d’alguna manera és el reflex de la societat de l’Escala. Entre els deu primers hi ha quatre canvis: cares noves, joves en formació i alguns dels que estaven a primera línia fan un pas enrere tot i continuar a la llista i donar suport al nostre projecte.
El context nacional hi influirà?
Hi ha moltes variables i aquesta n’és una. Però les dinàmiques varien en funció del tipus d’elecció i entenc que la gent de l’Escala i del territori quan decideix quina opció vota està decidint en mans de qui deixa els interessos de la població. Entenc que això és el que prevaldrà també en aquesta ocasió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia