Política

Casado afirma que activarà “immediatament” el 155 si governa

Diu en l’acte central a Catalunya que enviarà el requeriment a Torra el primer dia i la “rescatarà” dels independentistes

El candidat del PP a la presidència, Pablo Casado, va assegurar ahir que, si té “majoria suficient” per governar, “activarà” l’aplicació de l’article 155 ja en el primer Consell de Ministres, amb el requeriment al president Torra perquè compleixi la Constitució, i per això va demanar concentrar el vot de dretes el 28-A. En l’acte central a Catalunya, davant unes 350 persones en un hotel de Barcelona, Casado va justificar que estaria “prevaricant” si no ho fes, i va denunciar “l’abandó còmplice” del PSOE. “No tolerarem que el cavall de Troia de Sánchez, que oculta Bildu, JxCat, ERC i la CUP, entri per la porta de La Moncloa”, va assegurar. “Rescatarem Catalunya dels independentistes”, va concloure. La candidata a Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, va reivindicar el rei com a “vèrtex de l’Estat democràtic i constitucional” i va destacar el seu discurs “per a adults” del 3-O. A més, va acusar Sánchez d’“instrumentalitzar el dolor” de les dones. “Ja n’hi ha prou de fer de la violència de gènere un estúpid estratagema”, va denunciar. Per la seva banda, el líder del PP català, Alejandro Fernández, va advertir que “hi ha un moviment nacionalpopulista” a Catalunya que ha decidit reactivar el “cop” del 27-O. Abans que arribés Casado, membres d’Arran van desplegar una pancarta al terrat de l’hotel amb el lema “Estripem la baralla. Tombem el règim”.

Cs: “Hitler va guanyar eleccions”

El presidenciable de Cs, Albert Rivera, va comparar ahir en un míting a Barcelona el procés amb el nazisme perquè “Hitler va guanyar unes eleccions, però no respectava els drets humans i la llibertat”. Segons ell, després de la II Guerra Mundial “el nacionalisme era la foguera d’Europa”, perquè “no n’hi ha prou amb votar, hi ha d’haver una llei i un respecte als drets fonamentals i constitucionals”. Rivera posarà en marxa, si governa, una “alta inspecció educativa perquè es deixi d’adoctrinar a les escoles catalanes”, ja que imposarà que es pugui estudiar en castellà i castigarà els professors que no compleixin. El líder de Cs, que no vol més competències per a Catalunya com proposa el PSOE, en cap cas indultarà els líders del procés si els condemnen, i va assegurar que “l’Estat serà present als 947 municipis catalans” si mana, abans de proclamar: “Som el partit del diàleg... entre constitucionalistes.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona