Política

Anna Clapés

Candidata a l'alcaldia de Vidreres Som Tots-ERC

“Volem governar de forma oberta”

“L’Ajuntament és un mur que no es pot travessar”

“Som gent d’esquerres i prioritzarem el benestar social”

Té 37 anys i és comptable en una multinacional. Va estudiar administració i direcció d’empreses i fa vuit anys que és regidora. En el primer mandat, al govern, va dirigir Hisenda i Joventut.

Després de vuit anys com a regidora, Anna Clapés fa un pas endavant amb l’objectiu de ser alcaldessa.

Són la segona força a Vidreres però a molta distància del PDeCAT. Creuen que és possible fer el tomb?
És difícil perquè ara mateix estem 8 a 2. No hi ha res impossible però s’ha de reconèixer que no és una fita fàcil. Però farem tot el possible per aconseguir-ho i anem amb l’objectiu de guanyar.
Quina valoració fa d’aquest mandat?
Des de l’oposició, ha estat complicat. Perquè les majories absolutes mai són bones. I si a més tenim un govern que ens posa entrebancs...
Quins tipus d’entrebancs?
Mai responen les instàncies. També vam presentar una moció per evitar l’ús del glifosat com a herbicida i vam proposar una reunió i encara no ens han dit res. Ens agradaria fer aportacions constructives i no se’ns escolta. Genera impotència perquè tenim ganes de contribuir.
També parlen de falta de transparència. En quins casos?
Això no només ho diem nosaltres. Hi ha un informe d’Infoparticipa que posa una nota de 34 sobre 100 a l’Ajuntament de Vidreres. Per tant, no és una opinió personal. A la pràctica, el que passa és que no ens responen les instàncies ni les preguntes al ple, i tenim constància que hi ha molts ciutadans que també es queixen que no reben resposta de l’Ajuntament. És un mur que no es pot travessar.
La municipalització de l’aigua i la gestió d’aquest servei han generat molta polèmica.
Nosaltres vam proposar que es gestionés a través d’un consorci públic, que ja n’hi ha. Aquesta és la nostra aposta. Sobre la denúncia a l’alcalde, en certs moments semblava que se’ns acusava a nosaltres d’haver-la posat. I no és així. Aquí també vam presentar una instància per demanar informació i no hem aconseguit res. Tampoc hem pogut fer cap reunió. I ens falten dades suficients per poder opinar sobre aquest tema.
Sobre la nova escola Sant Iscle, han acusat l’alcalde d’electoralisme. Per què?
Perquè ha prioritzat el calendari electoral a les necessitats dels alumnes. S’ha fet el trasllat ràpid i corrents quan la llum encara arribava per un generador, el menjador no funcionava, el control de l’alarma no estava connectat perquè no hi havia llum i el tema de com arribava el bus tampoc era gens clar. La nova escola era necessària i si s’hagués pogut fer el trasllat per Nadal no hi hauria hagut cap problema. Però no va ser possible i, arribats a aquest punt, ja no venia de dos mesos. La situació ja no era urgent si es tenien en compte els alumnes.
Un altre dels problemes al municipi és la sinistralitat a la C-63. Tenen alguna proposta respecte a aquest tema?
Sé que molts partits ho porten en el seu programa però s’ha de ser conscient que no és una carretera municipal i, per tant, l’Ajuntament no hi pot fer cap inversió. Només pot, i així ho ha fet ERC, posar-se en contacte amb els diputats i amb el govern per fer pressió. Però les actuacions concretes s’escapen de les mans de l’Ajuntament.
Vidreres és l’únic municipi gironí que celebra correbous. Quina és la seva posició sobre aquesta qüestió?
Som un grup assembleari i tenim gent que hi està d’acord i d’altres que no. Per tant, apostem per fer una consulta i que el poble decideixi.
Quins altres punts destacaria del seu programa electoral?
Som gent d’esquerres i hi hem inclòs molts punts relacionats amb benestar social. Properament es construirà un centre de dia i creiem que s’ha d’envoltar de serveis domiciliaris perquè la gent pugui envellir amb dignitat també a casa seva. D’altra banda, moltes entitats ens han fet saber que hi ha equipaments desbordats i cal trobar una solució. I ens centrarem sobretot en la transparència, l’honestedat i la participació. El que ens diferencia de la resta, més que propostes concretes, són els valors republicans de governar de forma oberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia