Política

Vicenç Comas

Cap de llista de Junts per Catalunya a l'alcaldia de Castelló d'Empúries

“Promoure el comerç i el turisme és clau”

El candidat reivindica la unitat i transversalitat del seu projecte

Empuriabrava ha de trencar la imatge d’inseguretat

Nascut a Castelló fa 54 anys, Vicenç Comas ha treballat sempre en el sector bancari, però després de col·laborar com a tertulià televisiu, confessa ser molt feliç amb un micròfon al davant.

Fa quatre anys va quedar-se fora de l’ajuntament de Castelló d’Empúries com a alcaldable d’Avancem, però no ha deixat de seguir amb interès l’administració d’un dels municipis més complexos de l’Empordà per la singularitat que representa gestionar una urbanització com Empuriabrava. En aquests comicis encapçala la candidatura de Junts per Castelló i Empuriabrava, i assegura que l’1 d’octubre del 2017 “tot va canviar”.

Creu que la diversitat de denominacions pot desorientar l’antic votant de Convergència?
No, perquè cada partit ocupa el seu espai. El nostre és el que lidera Carles Puigdemont, un projecte nou, transversal i que demana unitat d’acció. A cada municipi, però, es pot adoptar el nom del poble, i això és el que hem fet, dins el projecte de Junts per Catalunya.
Tampoc hi ha contradicció a passar d’Avancem, escindit de l’òrbita socialista, a Junts per Catalunya?
La d’Avancem ja era una llista transversal, catalanista i progressista, i de fet la majoria dels companys d’aquella candidatura s’han integrat a la que presentem ara com a Junts per Catalunya.
Com va canviar la seva visió política arran de l’1 d’octubre del 2017?
Hi ha un abans i un després, a partir de l’1-O. Això ens va afectar a tots. L’equip que presentem ara, molt jove i professionalment molt ben preparat, té clar que ha de tirar endavant el mandat de l’1-O, fent valer la transversalitat i la unitat, ara més que mai.
Als pobles, però, diuen que pesa més un fanal que no crema que no pas un programa.
És veritat, i a Castelló tenim una singularitat que pesa molt, i és que som un municipi que s’estén en horitzontal i no en vertical, a causa d’Empuriabrava. Som un nucli antic i al mateix temps una marina. Això vol dir que potser tenim el mateix nombre d’habitants que un poble semblant, però en una superfície molt més extensa i, per tant, més complicada de governar.
Què és el que ho fa complicat?
L’ocupació d’habitatges, per exemple. No és el mateix controlar un bloc amb ocupes que quaranta cases ocupades.
Tan greu és, aquest fenomen, a Empuriabrava?
És el més greu. La regidora d’Habitatge, Anna Gusó, que ara formarà part de la nostra candidatura, està fent molt bona feina, perquè a Empuriabrava hi ha un gran problema de seguretat i ocupació. Aquest és un espai peculiar i complex, s’hi han d’invertir esforços i recursos, tots els que puguem. Si volem atraure un turisme de qualitat, no podem tenir una situació com aquesta.
En el programa que va presentar el 2015 ja es mostrava preocupat per la inseguretat. No hi ha hagut millores?
És una tasca difícil i de llarg abast, i el pacte entre CiU i ERC dels darrers tres anys, que ha afavorit un govern estable, ha fet el que ha pogut, però continua sent la qüestió més preocupant per als pròxims quatre anys. Part de la solució serà consensuar un projecte de reforma de Sant Mori, el centre comercial d’Empuriabrava, per créixer en qualitat i estimular que s’hi obrin negocis. L’hem de posar maca. La promoció econòmica i turística és clau en la nova legislatura.
Si no obtinguessin majoria, ERC seria també el seu soci natural?
La nostra prioritat és arribar a ser la llista més votada. El pacte amb ERC seria l’opció natural, per afinitats, per formar un govern d’unitat, que és el que ens exigeix el mandat de l’1-O. El que tenim més clar de tota manera són els partits amb qui no pactaríem mai: Ciutadans, el PP, Som i UDEM-Plataforma. És a dir, tots els que volen trencar la cohesió. La nostra aspiració és formar un govern sòlid, d’unitat i que porti el poble al lloc que es mereix. El nostre grup té molt clar quin és el full de ruta que hem de seguir.
I amb el PSC, no hi pactarien?
Amb el PSC ens hi asseuríem a parlar. Si no hi ha sintonia ideològica, només podem arribar a acords puntuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA