Política

JAUME ALONSO-CUEVILLAS

DIPUTAT ELECTE DE JUNTS PER CATALUNYA

“Els 2 diputats de JxCat els vèiem clars”

Diu que la seva aposta “sempre ha estat de país”, i qualifica d’excel·lent el resultat independentista

“El front de l’1 d’octubre ha guanyat.” Així ho remarcava ahir el cap de llista de JxCat al Congrés per Girona, Jaume Alonso-Cuevillas. A la pregunta sobre l’objectiu amb què va a Madrid, subratlla que “qualsevol suport s’haurà de basar en el reconeixement al dret d’autodeterminació”.

Es pronosticava que podrien baixar dels 2 diputats a 1. Està d’acord amb la lectura que han aguantat el cop?
A les enquestes mai els havia donat gaire fiabilitat. Si fa o no fa, hem mantingut els resultats que esperàvem. A Girona, treure dos diputats ho vèiem clar, mentre que aconseguir un tercer era molt difícil. I així ha estat.
De les 4 demarcacions catalanes, a la de Girona és on JxCat ha obtingut un millor resultat. Han pujat en nombre de vots: dels 71.453 de CDC el 2016 als 85.433.
Em satisfà, però tampoc crec que hagi estat mèrit meu. La demarcació de Girona és la més independentista i és territori Puigdemont. Com a mínim, com a candidat no ho he espatllat. Els resultats són bons, i encara més tenint en compte que veníem de cert desori per si s’anava sota el paraigua del PDeCAT, de JxCat o de la Crida.
Com valora que durant la campanya s’hagin sentit poques propostes dels partits per a Girona?
Hi ha reivindicacions que són les mateixes que fa 20 anys i veus que no es compleixen. Per mi, el més important d’aquestes eleccions era el que passaria a Catalunya. El resultat de país és excel·lent. Els 22 diputats independentistes catalans hem d’anar a Madrid a dir, de manera serena i ferma, que cal una solució política.
ERC ha obtingut uns molt bons resultats. Hem vist que els ha donat públicament l’enhorabona.
Érem adversaris en el terreny electoral, però anem al mateix lloc. La Montse Bassa és una bona amiga. M’alegro molt per ella i per la seva germana Dolors.
És advocat. Com s’ha sentit fent el salt en política?
He trepitjat molt el territori. Ha estat realment gratificant. He conegut gent meravellosa, que fa sacrificis personals pel seu compromís amb el país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia