Política

Torcebraç a tres a Cassà de la Selva

Per només cinc vots, el 2015 ERC va arrabassar l’alcaldia a CiU (ara JxCassà), i en aquests comicis el PSC s’afegeix a la contesa

El municipi de Llagostera afronta l’era post-Santamaria

Els resultats de l’escrutini a Cassà de la Selva en les eleccions municipals del 2015 van ser memorables, ja que per només 5 vots de diferència hi va haver un canvi al capdavant de l’alcaldia. Ara fa quatre anys, a més, el ple de l’Ajuntament va passar a estar totalment caracteritzat per la dualitat. Aquest mandat hi ha hagut un grup en solitari al govern (ERC) i un a l’oposició (CiU), de tal manera que es van reduir a la meitat el nombre de forces que havien entrat al consistori el 2011. I és que, en l’última cita a les urnes, ERC va arrabassar l’alcaldia a CiU i va aconseguir governar amb majoria absoluta, amb els 7 regidors que li van atorgar els 1.798 vots obtinguts. CiU va quedar a tocar, amb 6 regidors i un total de 1.793 vots.

Amb vista al 26 de maig hi tornarà a haver previsiblement una pugna entre les dues formacions, les quals repeteixen candidat. L’alcalde, Martí Vallès, encapçalarà per segon cop ERC, i Robert Mundet liderarà Junts per Cassà. Mundet va substituir l’exalcalde Enric Bagué com a cap de llista de CiU en les eleccions del 2015. Amb tot, una de les novetats és que hi haurà més regidors en joc (dels tretze actuals es passarà ara a disset). Aquest any no es torna a presentar el PP, que el 2015 no va assolir representació, i el PSC concorre novament als comicis. El 2011 van aconseguir un regidor i ara la llista socialista l’encapçala Marià Montsuñer.

Una altra de les poblacions del Gironès on hi ha el focus posat és la de Llagostera. Un dels referents de la política local a la demarcació és el batlle del municipi, Fermí Santamaria (CiU), que no es presentarà a la reelecció. Ha estat el seu tercer mandat com a alcalde i, tant el 2011 com el 2015, el seu grup va guanyar amb àmplies majories absolutes. En l’era post-Santamaria s’ha incrementat el nombre de formacions que concorren als comicis en comparació amb el 2015. N’hi ha sis: ERC, la CUP, Cs, JxLlagostera, Som Catalans i el PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts