Política

Pere Casellas

Candidat pel PSC a l'alcaldia de Figueres

“Figueres necessita una persona amb experiència”

“Sortim a guanyar i tenim un programa molt rigorós”

“S’ha de liquidar la zona verda, ha estat un fracàs enorme”

Pere Casellas és el candidat més experimentat dels deu que volen arribar a l’alcaldia de Figueres. Aquesta és la tercera vegada que encapçala la llista socialista a la ciutat. Ha estat en dos mandats al govern, amb els convergents Santi Vila i Marta Felip. Després de la revifada socialista, s’atreveix a dir que surt a guanyar. Sap més bé que ningú que serà una qüestió de pactes.
Vol ser alcalde de Figueres per “posar ordre”. No és molt de dretes, això de “posar ordre”?
No. Quan parlo de posar ordre és a tots els nivells. No em refereixo només a haver d’incrementar la policia, que s’hagi de posar serenos i s’hagi d’estar més segur en aquest aspecte. Em refereixo a estar més segurs a tots els nivells. En quin sentit? En disciplina i en mètode. En aquest moment la ciutat està molt deixada precisament perquè no hi ha cap mena de mètode en la planificació de les coses.
En el cartell de campanya ho diuen clar: “Casellas alcalde”. Surten a guanyar.
Sortim a guanyar i tenim un programa molt rigorós. Sortim amb moltes ganes, amb ganes de solucionar els problemes de la ciutat, i això es fa sent alcalde i no donant voltes a coses que no són. Vull ser alcalde perquè tinc experiència i m’hi veig amb cor.
Com es llegeixen el 3.731 vots que van obtenir a Figueres els socialistes a les generals de fa menys d’un mes.
Els socialistes hem passat moments complicats però som aquí. Les locals són diferents. Estem convençuts que tindrem vot socialista i d’altre. A més, la ciutat necessita una persona amb experiència. És una altra batalla que ens veiem amb cor de guanyar.
Aquesta és una campanya de nedar i saber guardar la roba? Veu pactes?
A l’hora d’escollir socis per a un futur govern, caldrà asseure’s, posar sobre la taula els programes electorals, els projectes per a la ciutat i el model d’ajuntament. Sempre he estat molt combatiu en aquest sentit. Fins i tot quan hem estat amb acords sempre he volgut modificar coses en les estructures organitzatives de l’ajuntament. Pel model d’ajuntament, per veure amb qui i com es pacta. Evidentment amb Vox no arribarem a cap tipus d’acord.
Figueres té un 47,8% de la població en pobresa o en risc d’exclusió social.
La solució és a mitjà termini. Figueres s’ha deteriorat en tots els nivells, per tant ho hem de començar a arreglar des de la pròpia base, tant fent la ciutat millor físicament com gestionant adequadament els recursos. Els serveis socials s’han de modernitzar i s’ha de combatre el frau. Cal que es puguin posar a la disposició de veïns i veïnes els 52 pisos que en aquest moment no es fan servir. S’han de fer programes que combatin des de l’Agència la toxicomania i tots els problemes derivats de l’atur, la manca de feina. Hem de ser capaços de bonificar els propietaris perquè puguin fer inversions per fer aïllaments als pisos i poder combatre la pobresa energètica. La pobresa energètica no s’arregla només pagant el rebut de la llum, s’arregla fent instal·lacions que ajudin a gastar menys en les llars.
Voleu una Figueres segura, cívica, neta, sostenible i amb aparcament. Parlem de seguretat.
Seguretat, en dues línies. Primer, l’increment de la plantilla de la Guàrdia Urbana fins a 2 per cada 1.000 habitants i la creació d’un cos de serenos com hi ha a Santa Coloma de Gramenet o Gijón. Seran persones que provenen de plans d’ocupació i que seran al carrer donant indicacions perquè hi hagi més civisme i si veuen una situació crítica avisaran la policia amb les aplicacions. Hi ha altres mesures que tenen a veure amb el barri de Sant Joan i també la convocatòria de la Junta de Seguretat cada sis mesos i la plena col·laboració amb els cossos de seguretat de l’Estat per combatre el tràfic de drogues.
Tolerància zero amb l’incivisme. Com?
Hi ha dues maneres: una fent complir l’ordenança de civisme quan disposem dels agents suficients i també fent molta pedagogia. Hem de disposar dels agents suficients, el problema és que fan falta guàrdies o agents cívics. Cal planificar millor, no pot ser que truqui un veí per llençar un sofà i li diguin: “Tiri’l a les 3 de la tarda perquè entre les tres i les nou passarem.” Si fas això convides a tothom a tirar andròmines al carrer.
Aparcaments, zones blanques, verdes, blaves i dissuasius.
Cal liquidar la zona verda perquè ha estat un fracàs enorme. Garantirem l’aparcament dels veïns posant el número de matrícula sense pagar. Aquesta fórmula està arruïnant el comerç de la ciutat. Han importat un model d’aparcament de Barcelona en què hi ha problemes d’aparcament. Aquí no n’hi havia, els hem causat. La zona blava baixarà el preu fins a l’euro l’hora. La intervenció a la zona verda serà immediata. En la zona blava hem d’anar adequant els interessos de l’Ajuntament i jo em comprometo a abaixar-ho en un període de dos anys. Implementarem zones blanques amb límit horari amb un llumet a terra. Farem zones vermelles perquè hi hagi càrrega i descàrrega per a particulars. Revisarem les zones de càrrega i descàrrega clàssiques en funció de les necessitats.
En l’escola Carme Guasch han fet recentment un nou plantejament.
Això és una salvatjada i una bestiesa i s’han d’acabar les ximpleries del PDeCAT i d’ERC, que s’hi ha sumat: cal buscar un solar i cedir-lo perquè hi construeixin una vegada per totes. Vaig advertir que la proposta de la presó no era viable. Si soc alcalde, la primera acció serà buscar un solar i dir-ho a Ensenyament. Perdem el temps.
Dinamització... Dalí i què més?
La feina de Dalí ja la fa la fundació. Ens porten 1,2 M visitants. La dinamització passa per la construcció a la Sala Edison d’un projecte en què hi ha una persona que hi vol gastar 40 o 50 milions d’euros, amb tres plantes d’aparcament, molts milers de metres de botigues de primera categoria i un hotel de primera. Això ha d’ajudar a dinamitzar tot el centre i la ciutat. El que explica el propietari és molt interessant. S’oferiran primer les franquícies a les persones de Figueres. Caldrà convèncer Urbanisme, però si hi ha una majoria suficient al ple, Urbanisme ha d’entendre que no es poden continuar deixant passar trens a Figueres. Aquesta seria la gran dinamització. Per acabar-ho de reblar, muntaríem una agència que es diria Figueres&Co i que es dedicaria a fer intermediació en la recerca de solars de serveis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia