Política

L’ANC, Òmnium, l’ACM i l’AMI protesten davant el TSJC per defensar “la llibertat d’expressió” de Torra

Paluzie, Mauri, Cervera i Saldoni denuncien a les portes del tribunal la “repressió política” a l’independentisme

L’Assemblea Nacional de Catalunya, Òmnium Cultural, l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la independència s’han concentrat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per defensar “la llibertat d’expressió” del president Quim Torra que hi ha anat per declarat com a investigat per desobeir les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) que l’obligaven a retirar dels edificis públics els llaços grocs i les pancartes que demanaven la llibertat dels “polítics presos”. Els representants de les tres entitats han denunciat a les portes del TJSC la “repressió política” a l’independentisme que per a ells significa la decisió de la JEC i ara la investigació de l’alt tribunal.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie ha acusat la JEC de ser utilitzada com a “òrgan censor i repressor” que “vulnera els drets fonamentals”. Per això, ha recriminat que els seus membres no són “neutrals” perquè hi ha persones que, segons ella, han fet “declaracions absolutament contràries al moviment independentista català”. “Haurien de ser exquisidament neutrals”, ha reclamat.

Preguntada per la menor afluència de gent a la mobilització d’aquest dimecres, Paluzie ha respost que aquestes “es van graduant” perquè cada setmana hi ha “vulneracions” als drets fonamentals. Tanmateix, ha assegurat que hi ha “una majoria social, política i electoral que està en contra de la repressió” i “una majoria important” a favor de la independència.

El vicepresident d’Òmnium Marcel Mauri ha explicat a l’entrada del TSJC que han volgut ser-hi presents per “defensar la llibertat d’expressió que el president Torra ha volgut defensar” resistint-se a treure els llaços grocs de la Generalitat. “No ens acostumarem a aquesta repressió”, ha reivindicat Mauri.

Així, Mauri ha assegurat que quan un dret “sigui perseguit” és la seva “obligació” com a entitat social “continuar defensant els drets fonamentals i la democràcia”. “Volem que aquesta sigui més forta que no pas la que tenim ara”, ha lamentat.

Entitats municipals

El president de l’ACM, David Saldoni ha defensat que no es pot confondre “la propaganda política” i “la llibertat d’expressió” .”Democràticament els ciutadans de Catalunya volem expressar que no volem que hi hagi repressió als pobles i ciutats”, ha afirmat, reivindicant el seu dret a posar “el que vulguin” als balcons i façanes dels seus ajuntaments, si ho han decidit de manera democràtica els seus plenaris.

Per la seva banda, el president de l’AMI Josep Maria Cervera també ha qualificat la declaració de Torra al TSJC com “un exemple de repressió”. “Hem volgut estar un cop més al costat del president perquè no volem normalitzar aquesta situació”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia