Política

La coalició a les europees de Puigdemont es querella per prevaricació contra dos vocals de la JEC

L’escrit presentat als jutjats parla d’una “persecució política en tota regla”

També es refereix a una suposada “imparcialitat” i “animadversió” contra Puigdemont dels querellats

La coalició Junts a les eleccions europees, liderada per l’expresident Carles Puigdemont, ha presentat una querella per prevaricació administrativa contra dos vocals de la Junta Electoral Central, Andrés Betancor i Carlos Vidal. En l’escrit presentat als jutjats de Madrid, i al qual ha tingut accés l’ACN, es parla d’una “persecució política en tota regla” contra Puigdemont i els membres de la seva llista exiliats, Toni Comín i Clara Ponsatí, i s’acusa als dos vocals “d’imparcialitat” i “animadversió” contra l’expresident, així com també d’un “desig d’aniquilar-lo com adversari polític”.

La querella arriba després que la JEC intentés impedir que Puigdemont, Comín i Ponsatí es poguessin presentar a les eleccions, una resolució que es va recórrer i van corregir els tribunals.

L’advocat Gonzalo Boye argumenta en el seu escrit que els dos querellats estaven “contaminats prèviament per les seves respectives posicions ideològiques i polítiques” i la seva “proximitat als partits polítics que van instar a l’exclusió dels tres primers candidats de la coalició”, Cs i el PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia